Amfipoli News: Ο Φάκλαρης έπεσε σε μεγάλη αντίφαση για την Αμφίπολη

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ο Φάκλαρης έπεσε σε μεγάλη αντίφαση για την Αμφίπολη


Τι είπε ο γνωστός αρχαιολόγος

Νέα εμφάνιση έκανε προχτές το βράδυ στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, ο αρχαιολόγος Παναγιώτης Φάκλαρης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, ρωτούσε για συγκεκριμένα ονόματα που έχουν ακουστεί ως πιθανοί ένοικοι του τάφου, (πχ. Μέγας Αλέξανδρος, Ολυμπιάδα, Ρωξάννη, Ηφαιστίωνας) με τον αρχαιολόγο να τα αποκλείει όλα , απαντώντας πως δεν υπάρχει ιστορική πηγή από την οποία προκύπτει κάτι τέτοιο .
Ο συλλογισμός αυτός είναι σωστός και αποτελεί βασικό κανόνα, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αρχαιολόγος ξέχασε κάτι πολύ βασικό. Ότι δεν υπάρχει καμία ιστορική πηγή που να αναφέρεται στο ίδιο το μνημείο, πόσο μάλλον στον ένοικο του. Άρα αν πάμε με βάση τις ιστορικές πηγές , δεν θα έπρεπε να πιστέψουμε ότι υπάρχει και το ίδιο το... μνημείο. Με δύο λόγια ο αρχαιολόγος έπεσε "θύμα" του ίδιου του συλλογισμού του, που σε πρώτη φάση είναι σωστός.
Η κοινή λογική και όσα έχουμε δει ως τώρα λέει ότι ο τύμβος της Αμφίπολης μας πάει αντίστροφα. Η αρχαιολογία θα συμπληρώσει τα ιστορικά στοιχεία και δεν θα μας δώσει η ιστορία στοιχεία για το τί είναι αυτό που έχει αποκαλυφθεί... 
Συνεπώς η συνετή απάντηση σε μια ερώτηση για το ποιος είναι ο ένοικος του τάφου είναι το "Δεν ξέρω δεν απαντώ" καθώς βρισκόμαστε εμπρός σε μία ανακάλυψη που γράφει από την αρχή την ιστορία. 

Πηγή: parapolitika.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου