Amfipoli News: Τι λέει η αρχαιολόγος Κινγκ για την Αμφίπολη - Βίντεο

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Τι λέει η αρχαιολόγος Κινγκ για την Αμφίπολη - Βίντεο


Τι λέει η αρχαιολόγος Κινγκ για την Αμφίπολη - Βίντεο

Διαβάστε επίσης:



2 σχόλια :

  1. Αγαπητά παιδιά του blog δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναδημοσιεύετε απόψεις της συγκεκριμένης κυρίας.
    Όχι επειδή είναι ανθέλληνας ή επειδή δεν θέλει την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, καμμία σχέση.
    Οι ενστάσεις μου έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αυτά που λέει η συγκεκριμένη κυρία ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν.Άντε ας κάνω πως ξεχνάω αυτά που είπε για το ψηφιδωτό, αλλά όχι και ο Ηφαιστίωνας ρε παιδιά, το ξεφτίλισε το θέμα.
    Για του λόγου το αληθές ο Διόδωρος ο Σικελιώτης μας περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια την μεγαλειώδη πυρά που ετοίμασε ο Αλέξανδρος για τον Ηφαιστίωνα, ύψους 60 μέτρων.Θα μας τρελλάνει η Κινγκ.Τα οστά του Ηφαιστίωνα θάφτηκαν αποτεφρωμένα και δεν ταριχεύτηκε το σώμα του.
    Ας πάμε τώρα στα οστά που βρέθηκαν σήμερα.Δεν αναφέρεται πουθενά στην ανακοίνωση ότι είναι αποτεφρωμένα, γεγονός που ενισχύεται από το μέγεθος του τάφου το οποίο δείχνει ότι πρόκειται περί ταφής ολόκληρου του σώματος του νεκρού και όχι μόνο των οστών του.Η ανακοίνωση αναφέρει ότι βρέθηκε σχεδόν πλήρης ο σκελετός, άλλο ένα στοιχείο ότι πρόκειται για ταφή και όχι πυρά και ταφή κατά τα μακεδονικά έθιμα.Στην πυρά τα περισσότερα οστά αλλοιώνονται αν όχι καταστρέφονται, και μόνο τα μεγάλα μένουν σχετικά σε καλή κατάσταση(π.χ τα μηριαία).

    Αν δεν υπήρχαν οι πηγές που γράφουν πως ο Αλέξανδρος θάφτηκε στην Αλεξάνδρεια θα μίλαγα με μεγάλη αυτοπεποίθηση πως τα όστα είναι δικά του, αλλά δεν μπορούν με τίποτα να είναι του Ηφαιστίωνα.Αυτά αν κάποτε βρεθούν θα είναι αποτεφρωμένα και πιθανότατα μέσα σε λάρνακα, όχι σε τέτοιο τάφο και όχι σε τέτοια κατάσταση.

    Το ίδιο θα έλεγα και στα μεγάλα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης που δίνουν λόγο στην συγκεκριμένη κυρία να βγαίνει και να λέει ασυναρτησίες και χαζομάρες, αλλά εκεί τα συμφέροντα είναι μεγάλα και δεν δίνουν βήμα στον απλό πολίτη.
    Εκτιμώ και έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση το blog σας, αλλά περιμένω να μην αναδημοσιεύετε τέτοια άρθρα που διαλύουν ό,τι ψήγμα λογικής μας έχει απομείνει και αλλοιώνουν αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα.
    Ευχαριστώ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ. Πανταζή,
      Δυστυχώς, λόγω της επικαιρότητας και των ραγδαίων εξελίξεων, έχω πολύ λίγο χρόνο για να σας απαντήσω. Συγνώμη, λοιπόν, εκ των προτέρων για το περιορισμένο της απάντησής μου.
      Όσον αφορά τον Ηφαιστίωνα, έχετε δίκιο, γι αυτό και ανεβάσαμε το άρθρο http://amfipolinews.blogspot.gr/2014/11/blog-post_258.html.
      Όσον αφορά την επιλογή μας να φιλοξενούμε την άποψη της κυρίας Κινγκ στον ιστότοπό μας, θα σας απαντήσω με μια ερώτηση:
      Με εξαίρεση τον κ. Καργάκο υπάρχει αυτή τη στιγμή Έλληνας αρχαιολόγος ή ιστορικός που να μπορεί να πει την αλήθεια με το όνομα της για τον συγκεκριμένο τάφο? Πραγματικά σας προκαλώ, πέστε μου έναν! Προτιμούν να πουν ότι είναι Ρωμαικός, ότι δεν είναι τάφος, ότι είναι κενοτάφιο και ότι άλλη μπούρδα τους κατέβει, παρά να πουν την αλήθεια! Τρέμουν στην ιδέα ότι εκεί μέσα μπορεί να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος.
      Και μην νομίζετε ότι έχουμε καμιά εμμονή με τον Μέγα Αλέξανδρο, απλά έχουμε πληροφορίες εκ των έσω που αν τις δημοσιεύσουμε, θα καταλάβετε την επιμονή μας!
      Γι αυτό, λοιπόν κ.Πανταζή, και επιλέγουμε να αναπαράγουμε την συγκεκριμένη κυρία!
      Με εκτίμηση,
      Amfipoli News

      Διαγραφή