Amfipoli News: Η Παλαγγιά συνεχίζει να προκαλεί: Δεν είναι και τόσο σπουδαίος ο τάφος της Αμφίπολης

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η Παλαγγιά συνεχίζει να προκαλεί: Δεν είναι και τόσο σπουδαίος ο τάφος της Αμφίπολης


Άλλαξε άποψη η Όλγα Παλαγγιά για την Αμφίπολη. Η καθηγήτρια εκτιμά πλέον ο τάφος είναι Μακεδονικός. Σημείωσε όμως ότι ο τάφος δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξανδρο και τους στρατηγούς του και τόνισε ότι ο τάφος είναι για κάποιον πολίτη! 'Δεν είναι και τόσο σπουδαίος ο τάφος" είπε. 

Επεσήμανε πάντως μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι " στην αρχή έβαλαν πολλούς νεκρούς στον τάφο. Μετά θα μπορούσαν να βάλουν άλλους και έσκαψαν".

Η καθηγήτρια αρχαιολογίας εξήγησε ότι ο πυρήνας του τάφου είναι Μακεδονικός, όμως από πάνω στήθηκε το ρωμαϊκό μνημείο. 

Μάλιστα είπε ότι αν βγάλουν τα μάρμαρα θα βρουν τοιχογραφίες.

Πηγή: news.gr
Διαβάστε επίσης:



6 σχόλια :

  1. Μαζέψτε την! Κάνει κακό στην υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν ήταν η ζήλεια ψώρα θα γέμιζε όλη η χώρα μανδάμ Παλαγγιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι αφού βγήκαν οι "140" να υπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας για την "ποινικοποίηση" της ελεύθερης έκφρασης των επιστημόνων (!!! - λες και τους εμπόδισε κανείς να μιλούν - απόδειξη το πόσες ανεμπόδιστες σαχλαμάρες έχουμε ακούσει τους τελευταίους μήνες από διάφορους), εξαφανίστηκε για λίγο και τώρα να! πάλι στα μέσα ενημέρωσης! Για να υπηρετήσει, υποθέτω το καθήκον της, την επιστήμη της και την "αλήθεια". Όπως εξάλλου και τα μέσα ενημέρωσης. Τα ίδια δεν υπηρετούν; Όχι;

    Στις συνεντεύξεις που έδινε τον Σεπτέμβριο, πριν πιει το αμίλητο νερό του Οκτώβρη προετοιμαζόμενη για την αντεπίθεσή της, επανέλαβε πολλές φορές ότι ναι μεν το μνημείο είναι ρωμαϊκό, αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς, το μνημείο είναι πολύ σημαντικό!!!
    Τώρα επανεμφανίζεται για να μας πει ότι το μνημείο είναι μακεδονικό, αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς το μνημείο δεν είναι σημαντικό.
    Για του δικού μου λόγου το αληθές δείτε ένα απόσπασμα μίας συνέντευξής της στις 19 Σεπτεμβρίου.

    http://www.newsit.gr/ellada/polemos-arxaiologwn-gia-thn-amfipolh
    19.09.2014 | 14:27

    Εν τέλει, δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα κάποιων επιστημόνων όπως η κυρία Παλαγγιά, εξομολογούμαι όμως το δικό μου πρόβλημα.
    Άρχισα εσχάτως να βλέπω διάφορους επιστήμονες ντυμένους με μαύρα ράσα, να περπατάνε πάνω σε αρχαίους ναούς με βήμα βαρύ, απ' τα ρούχα τους να κρέμονται κουδούνες καρναβαλιού που σέρνονται στο χώμα, να κρατάνε τσεκούρια και να σπάνε αρχαίες πέτρες, κραυγάζοντας "μία είναι η αλήθεια, μία είναι η αλήθεια".
    Σκέφτομαι δηλαδή ότι ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα. Μερικά πρόσωπα είναι πολύ ύπουλα.
    Και ότι ο σκοταδισμός έχει δυο πόρτες εισόδου. Μπορείς να εισέλθεις σ' αυτόν και από την αριστερή πόρτα, με κλειδί πάντα την "αλήθεια", βεβαίως.
    Επίσης εξομολογούμαι ότι λυπάμαι όσους επιστήμονες στρατεύονται σε φανταστικούς πολέμους και βλέπουν στον ύπνο τους να κυνηγούν τον Αλέξανδρο στα τείχη της Τύρου, να τον πιάνουν και να τον σουβλίζουν τον κερατά, κι αυτόν και τη μάνα του και τη θεια του και τον τελευταίο στρατηγό του. Κάποιος πρέπει να τους πει, πως ό,τι και να γίνει, είναι όλοι νεκροί εδώ και 2.500 χρόνια. Κι αυτό που επέλεξαν να κάνουν σήμερα λέγεται α-ρχαι-ο-λο-γί-α.
    Αν νομίζει η κάθε περίπτωση Παλαγγιά ότι κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, πρέπει κάποιος να της πει ότι εξευτελίζοντας τον ορθό λόγο και την επιστήμη, μάλλον αντιπολιτεύεται την αριστερά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βοήθεια η Παλαγγιά ξαναχτύπησε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <>

    Ναι, να ξηλώσουμε όλο το μνημείο και να το πετάξουμε στον Στρυμόνα γιατί έτσι το θέλει το βλήμα πού λέγετε Παλαγγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απορώ πως δεν έχει δηλώσει ότι ο τάφος είναι ρώσικος και πρόκειται για το μαυσωλείο του Λένιν ή του Μπρέζνιεφ...άντε και έχουμε γεμίσει με τόσους τυχάρπαστους...που οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος μετά από χίλια χρόνια θα χάσουν πάσα ιδέα με αυτά που θα ανακαλύπτουν στις ανασκαφές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή