Amfipoli News: Περιστέρη: «Υπάρχουν νομίσματα από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Απλά δεν σας τα δείξαμε!»

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Περιστέρη: «Υπάρχουν νομίσματα από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Απλά δεν σας τα δείξαμε!»


ΩΡΑ 13:45 Η Κατερίνα Περιστέρη απαντά σε ερώτηση: Στον κυρίως θάλαμο δεν υπήρχαν καθόλου κτερίσματα. Από τους άλλους χώρους έχουμε κεραμεική και νομίσματα. Νομίσματα από τον 2ο πΧ αιώνα με τους τελευταίους Μακεδόνες και από τα ρωμαϊκά χρόνια. Απλά δεν σας τα δείξαμε!

ΩΡΑ 13:46 Αρχικά ο περίβολος μπροστά από τα σκαλοπάτια ήταν ανοιχτός και μετά τον έκλεισαν. Άρα ο τύμβος ήταν κάποτε επισκέψιμος!


ΩΡΑ 13:52 Στον χώρο της Αμφίπολης οργίαζε η αρχαιοκαπηλεία


ΩΡΑ 13:53 Για την επίσκεψη Σαμαρά και αν τον κάλεσε: Εγώ ενημέρωσα το υπουργείο και ο πρωθυπουργός που αγαπά τις αρχαιότητες ήρθε. Η επίσκεψή του βοήθησε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για το μνημείο. 


ΩΡΑ 14:00 Όπως είπε η κα Περιστέρη, στον τάφο βρέθηκαν και νομίσματα από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήταν σαν το δολάριο της εποχής και μπορούσαν να βρεθούν πάντου




Διαβάστε επίσης:



2 σχόλια :

  1. Πότε λέτε αλήθεια;;;Είχατε πει ότι δεν βρέθηκε το παραμικρό από νομίσματα και κεραμικά και πως τα είχαν σαρώσει όλα και τώρα λέτε πως είχαν βρεθεί και απλά δεν μας τα δείξατε;;;Και ποιος σας πιστεύει;;;;Εγώ πάντως όχι όπως δεν σας πίστεψα ποτέ πως τα χώματα δεν μπήκαν από τις τρύπες των τυμβωρύχων παρά ήταν κόλπο του αρχιτέκτονα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κανονικα θα επρεπε ο Ελληνικος λαος να μαθαινει τα παντα! ειναι φοβερο το 2015 παρα 28 ημερες να αποκρυβουν την αληθεια σε τετοιου μεγεθους ιστορικα θεματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή