Amfipoli News: Ο κ. Λεφαντζής παρουσίασε τεκτονικά γράμματα χαραγμένα στον περίβολο του Τύμβου Καστά

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο κ. Λεφαντζής παρουσίασε τεκτονικά γράμματα χαραγμένα στον περίβολο του Τύμβου Καστά



H ομιλία του Μιχάλη Λεφατζή

Η βάση του Λέοντα όπως είναι σήμερα, κατά την άποψη του κου Λεφαντζή είναι εσφαλμένη. «Έγινε η εφαρμογή της χρυσής τομής για την κατασκευή του», είπε ο ίδιος. Οι δόμοι του Περιβόλου λαξεύτηκαν επί τόπου, ώστε να προσαρμόζονται ακριβώς ο ένας στον άλλον, εξηγεί ο κ. Λεφαντζής.

Επίσης αποκάλυψε ότι κάτοικοι της περιοχής επέστρεψαν κομμάτια από τον περίβολο, τα οποία κρατούσαν στα σπίτι τους, κρυφά!

O αρχιτέκτονας τόνισε ότι: «Έχουμε ταύτιση των βασικών διαστάσεων των μελών του λιονταριού με τις διαστάσεις του περιβόλου». 

Συνεχίζοντας την ομιλία του πρόσθεσε: «Είμαστε στη φάση τεκμηρίωσης και αποτύπωσης του μνημείου. Αργότερα μπορούμε να πούμε περισσότερα για τη δομή και την αρχιτεκτονική του. Όταν μιλάμε για τον τάφο πρέπει να τον θεωρούμε ως μνημείο ενός ευρύτερου συνόλου αρχαιοτήτων της περιοχής». 

Ο κ. Λεφαντζής παρουσίασε τεκτονικά γράμματα χαραγμένα στον περίβολο του Τύμβου Καστά τα οποία μελετώνται προκειμένου να εξακριβωθεί η χρονολόγηση του ταφικού μνημείου. Αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκε ο τύμβος Καστά στα αρχαία χρόνια, λέγοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν αρκετές ράμπες.

Πηγή:.zougla.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου