Amfipoli News: Κώστα Μελίτος: "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ"

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κώστα Μελίτος: "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ"


Όλα αυτά βεβαίως δεν μπορούν να γίνουν από την μια μέρα στην άλλη είμαστε μια δημοτική αρχή εβδομήντα ημερών , οι ανασκαφές τρέχουν με ταχύτατο ρυθμό και εμείς προσπαθούμε να
ακολουθήσουμε αυτή την πορεία της εξέλιξης η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη», επισήμανε ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος

«Το ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι μεγάλο και εμείς με ταχείς ρυθμούς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το διαχειριστικό σχέδιο ώστε νααναπτύξουμε τις υποδομές μας» δήλωσε ο Κώστα Μελίτος ,δήμαρχος Αμφίπολης ,αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στην περιοχή του δήμου που διοικεί και ειδικότερα στον Τύμβο Καστά.
Ο δήμος Αμφίπολης ενισχύθηκε πρόσφατα οικονομικά με50 χιλιάδες ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών και με 30 χιλιάδες ευρώ από την ΠΕΚΜ, τα οποία ποσά θα διατεθούν για την οδοστρωσία κυρίως στην πρόσβαση προς το ταφικό μνημείο στο Τύμβο Καστά.
«Το ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι μεγάλο, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα καθημερινά και για αυτό και εμείς με ταχείς ρυθμούς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το διαχειριστικό σχέδιο ώστε νααναπτύξουμε τις υποδομές μας . Όλα αυτά βεβαίως δεν μπορούν να γίνουν από την μια μέρα στην άλλη είμαστε μια δημοτική αρχή εβδομήντα ημερών ,οι ανασκαφές τρέχουν με ταχύτατο ρυθμό και εμείς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία της εξέλιξης η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη . Θα χρειαστεί τουλάχιστονέξη μήνες με επτά , για να ξεκινήσουμε οι εργασίες εκτιμούμε. Εξάλλου θα αργήσει πολύ να είναι επισκέψιμο το ταφικό μνημείο από ό, τι φαίνεται επομένως προσπαθούμε να μην χαθεί καθόλου χρόνος και αυτό πιστεύω το καταφέρνουμε» δήλωσε ο κ. Μελίτος ενώ αναφερόμενος στην αδειοδότηση υδατοδρομίου, υποστήριξεότι είναι μια καινούρια νομοθεσία οι αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων και θα ήθελε να αδειοδοτηθεί έστω και ένα υδατοδρόμιο και έπειτα να προχωρήσειστην ανάθεσή του . «Το κόστος της αδειοδότησης είναι αρκετό μεγάλο, αυτό βέβαια θα αποτελείταιαπό ένα πλήρες και ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο κυρίως του λιμανιού , μέχρι τέλος της χρονιάς θα έχουμε αποφασίσει, απλάείναι νωρίς ακόμη για μια απόφαση σημαντική» σημείωσε.
Για τιςσυσκέψεις στους όμορους νομού Δράμας και Καβάλας για την αξιοποίηση τυχόνωφέλειας της Αμφίπολης, δήλωσε« Δεν μας ενοχλούν, πιστεύω ότιβοηθούν την περιοχή . Είμαστε μια αυτόνομη περιοχή ,εννοώ με αυτό ότι ο δήμος έχει του τουριστικό του προϊόν , έχει όλα τα πολιτιστικά αποθέματα που υπάρχουν στοδήμο και προσπαθούμε να τα αναδείξουμε .Καθετί που έρχεται είτε από την Δράμα ,είτε από την Καβάλα ,είτε από αλλού είναι προς το συμφέρον μας και όχι προς ζημία. Είναι καλό να ενδιαφέρονται οι γειτονικοί νομοί για την περιοχή μας ούτως άλλως αυξάνουμετην επισκεψιμότηταχωρίς να αποκλείουμε κανέναν».
Αναφορικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή ο κ. Μελίτος ,υποστήριξε « Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από σοβαρούς επιχειρηματίες για νέες μονάδες καταλυμάτων αλλά όπως προείπα περιμένουμε εκτός από την ολοκλήρωση του διαχειριστικού σχεδίου να καταλήξει η αρχαιολογική υπηρεσία στις ανασκαφές της να δουντα δεδομένα ούτως ώστε να απαλλοτριωθούν οι περιοχές που θα απαλλοτριωθούν και βλέποντας οι επενδυτές που θα μπορούν οποιαδήποτε δραστηριότητα να αναπτύξουν. Πρέπει να κατασταλάξει τουλάχιστον το διαχειριστικό σχέδιο και η χρήσης γης της περιοχής, είναι βασικό και πιστεύω ότι σύντομα θαολοκληρωθούν . Ακούγονται διάφορα ,γίνονται συζητήσεις αλλά δεν έχει γίνει κάποια ολοκληρωμένη ενέργεια από συγκεκριμένους επενδυτές».
Αναφερόμενος στα έργα που κάνει ο δήμος Αμφίπολης για την προστασία του ταφικού μνημείου , ο κ. Μελίτος ανέφερε Το σημαντικότερο έργο που γίνεται αυτή την στιγμή είναι η αντιπλημμυρική προστασία του ταφικού μνημείου. Μπαίνουμε στην χειμερινή περίοδο και ήδη ο δήμος κατόπιν αιτήσεως της κ. Περιστέρη ,έχω εκτελέσει ο ίδιος προσωπικά την μελέτη αποχέτευση των όμβριων καιήδη εκτελείται με επιστασία το έργο και σχεδόν έχει τελειώσει .Είναι βασικό στοιχείο να μην καταστραφεί το μνημείο από τα όμβρια . Ο χώρος θα φυλάσσεται εμείς είμαστε δίπλα να στηρίξουμε την προσπάθεια της ανασκαφής. Ότι μας ζητηθεί την στιγμή που η πολιτεία είναι δίπλα μας με τις χρηματοδοτήσεις ,μπορούμε να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα»
Επισημαίνεται ότι ο δήμος Αμφίπολης φρόντισε για τηνμεταφορά πόσιμου νερού στο Τύμβο Καστά ,την τοποθέτηση γεννήτριας και φωτισμού όλο το εικοσιτετράωρο στο χώρο,την τοποθέτηση Αλεξικέραυνου για την προστασία του μνημείου και των εργαζομένων, την τοποθέτηση χημικώντουαλετώνγια τους εργαζομένους στην ανασκαφή,τους αστυνομικούς και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, την συντήρηση των δρόμων προς το χώρο , και ήδη ολοκληρώνεται το έργο της αποχέτευσης όμβριων υδάτων. Ενώ σε σύντομο διάστημα θα ολοκληρωθεί η μόνιμη ρευματοδότηση του χώρου.
Δήμητρα Μετόκη

Πηγή:
http://www.e-simerini.com/

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου