Amfipoli News: Μενδώνη: Δε ξέρουμε εάν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Μενδώνη: Δε ξέρουμε εάν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA

Τί συμβαίνει με τον σκελετό και την ανθρωπολογική ανάλυση. Η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στην κατάσταση του σκελετού της Αμφίπολης.



Ο σκελετός είναι σε καλή κατάσταση, είπε η Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα στην Αμφίπολη, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας.

Η Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι η ανθρωπολογική έρευνα θα δείξει το φύλο και την ηλικία.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μερικά οστά βρέθηκαν εντός του ορύγματος και άλλα εκτός. Τέλος, επισήμανε ότι δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA. 

Για την ανθρωπολογική ανάλυση και την ανάλυση DNA του σκελετού της Αμφίπολης, το TheTOC.gr είχε ζητήσει την εκτίμηση δύο ειδικών: Του μοριακού βιολόγου Δημήτρη Καφετζόπουλου, διευθυντή ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στο Ηράκλειο Κρήτης – το πρώτο στην Ελλάδα με ειδικό εργαστήριο ανάλυσης αρχαίου DNA από τα μέσα Ιανουαρίου 2015- και του Αναγνώστη Αγελαράκη, του Έλληνα καθηγητή, προέδρου του Τμήματος Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Adelphi της Νέας Υόρκης και συνεργάτη πολλών Ελλήνων αρχαιολόγων. 

Πηγή: thetoc.gr


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου