Amfipoli News: H υπόλοιπη ενημέρωση της Κ. Περιστέρη

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

H υπόλοιπη ενημέρωση της Κ. Περιστέρη

ΩΡΑ 12:34 Το βάθρο ήταν τεράστιο και ελπίζουν ότι κομμάτια από αυτό όσο και από τον ταφικό περίβολο να βρεθούν όταν υποχωρήσουν και άλλο τα νερά της λίμνης Κερκίνης. Το λιοντάρι φαινόταν από παντού. Ήταν έτσι φτιαγμένο είπε ο αρχιτέκτων που να φαίνεται από την ελάχιστη δυνατή απόσταση

ΩΡΑ 12:32 Κάποια κομμάτια από τον περίβολο ενώ την πρώτη μέρα ήταν 51 μετά έγιναν 58 γιατί κάποιοι από τους κατοίκους τα είχαν πάρει στα σπίτια τους και τα επέστρεψαν! 

ΩΡΑ 12:31 Αμέσως μετά την Κατερίνα Περιστέρη ο αριχτέκτοντας Μιχάλης Λεφαντζής που έκανε λεπτομερή ανάλυση του βάθρου πάνω στο οποίο βρίσκεται ο Λέων της Αμφίπολης. Κομμάτια από το βάθρο του Λέοντα δεν βρέθηκαν όλα στο ίδιο σημειο από τους Άγγλους. 

ΩΡΑ 12:30 Δεν ξέρουμε ακόμη ποιος είναι ο νεκρός, είπε και δέχτηκε πιέσεις να δώσει φωτογραφίες. Είπε πως απάντηση στο ποιος είναι θαμμένος στην Αμφίπολη θα το δώσουν ποια τα ανθρωπολογικά δεδομένα. 

ΩΡΑ 12:22 Το βοτσαλωτό δάπεδο και το ψηφιδωτών δίνουν χρονολόγηση στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα. Σύμφωνα με την κα Περιστέρη η αποκατάσταση του κεντρικού μέρους του ψηφιδωτού είναι σε καλό δρόμο. 

ΩΡΑ 12:00 Η Κατερίνα Περιστέρι περιέγραψε τη μεγάλη συγκίνηση όταν η ανασκαφική ομάδα αντίκρισε τις Καρυάτιδες. Στο χώρο πίσω τους, μπροστά από τα μαρμάρινα θυρόφυλλα βρέθηκε το ψηφιδωτό. 

ΩΡΑ 11:55 Οι χώροι έχουν ύψος τριών μέτρων και πλάτος 4,3 και ήταν καλυμμένοι με χώμα μέχρι πάνω. Όλο αυτό το χώμα αφαιρέθηκε με μεγάλη προσοχή. Το χώμα έφτανε μέχρι το ύψος των Σφιγγών. 

ΩΡΑ 11:54 Όλο το μνημείο είναι φτιαγμένο από καταπληκτικό μάρμαρο. Στις Καρυάτιδες, η ανασκαφή έγινε με μεγάλη προσεχή. Ένα δοκάρι ήταν πεσμένο μπροστά στο πρόσωπο της μιας Καρυάτιδας. Το δοκάρι, που βρέθηκε μέσα στα χώματα, όταν έπεσε, κατέστρεψε το πρόσωπό της. 
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου