Amfipoli News: Συντονιστικό Όργανο Δράμας | Όχι στην εξόρυξη Χρυσού

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Συντονιστικό Όργανο Δράμας | Όχι στην εξόρυξη Χρυσού



Απομακρύνεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο κίνδυνος εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού στην Δράμα.

Στην χθεσινή του συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο του Νομού τάχθηκε σύσσωμο κατά της θετικής γνωμοδότησης στο αίτημα για άδεια έρευνας από την ενδιαφερόμενη εταιρία.

Σημειώνεται ότι η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών αποτελεί απαράβατο όρο σε ανάλογες περιπτώσεις. H άρνηση των τοπικών αρχών και φορέων είναι βέβαιο ότι θα εμποδίσει την εξέλιξη του θέματος, όπως ακριβώς έγινε και στις Σέρρες.
Δράμα – Αμφίπολη ο κάθετος άξονας προς Εγνατία

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου συζητήθηκαν επίσης τα νέα δεδομένα από πλευράς του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων, βάση των οποίων η προηγούμενη απόφαση για σύνδεση της περιοχής με την Εγνατία μέσω του Ε61 δεν ενδείκνυται. Η οδηγία είναι σαφής και τονίζει, ότι κάθε πρωτεύουσα νομού στην Βόρειο Ελλάδα πρέπει να συνδέεται απευθείας με την Εγνατία Οδό. Το σώμα επιλέγει (σύμφωνα με πληροφορίες της drramini.gr) τον κάθετο άξονα Δράμα-Αμφίπολη, ενώ για τον δρόμο Δράμας – Καβάλας θα υπάρξει συζήτηση στην αυριανή συνάντηση του Συντονιστικού με τον Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη στην Δράμα.
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που με νέες κατευθυντήριες γραμμές και επιπλέον χρηματοδότηση βρίσκονται σε στάδιο επίλυσης. Επιπρόσθετα, κρίθηκε απαραίτητος ο συντονισμός των δήμων με την υποστήριξη της ΠΕ Δράμας για να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις υπερχειλίσεις των χείμαρρων.
Τέλος, τη σύσκεψη απασχόλησε το θέμα του αγωγού TAP όπως και η Προγραμματική Σύμβαση 2015-2020 και τα Περιφερειακά Τομεακά προγράμματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

dramini.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου