Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του amfipolinews.blogspot.gr, ο σκελετός που ανακαλύφθηκε από την ανασκαφική ομάδα της κ. Αικατερίνης Περιστέρη, πριν από ένα περίπου μήνα, έχει χρονολογηθεί.
Ο άνθρωπος στον οποίον ανήκει ο σκελετός ήταν 54 χρονών, όταν έφυγε από τη ζωή.
Ακόμη, οι τελευταίες πληροφορίες του amfipolinews.blogspot.gr μιλούν για γυναικείο σκελετό.
H ηλικία, σε συνδυασμό με το ότι ο σκελετός βρέθηκε σπασμένος στην περιοχή της λεκάνης, φουντώνουν το σενάριο ότι στον τάφο είναι θαμμένη η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Ολυμπιάδα είχε δολοφονηθεί με λιθοβολισμό στην Πύδνα με εντολή του Κάσσανδρου το έτος 316 π.Χ..
Όπως όμως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μας τίποτα δεν τελειώνει εδώ, καθώς η ανασκαφή θα συνεχιστεί από την πλευρά που εντοπίστηκε η αλληλουχία θαλάμων στη δεύτερη νέα είσοδο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τομογραφίας που έχουν ήδη στα χέρια τους οι αρχαιολόγοι.
Διαβάστε το σχετικό μας άρθρο: Εδώ και ένα μήνα έχει ολοκληρωθεί η τομογραφία του Τύμβου Καστά - Πληροφορίες αναφέρουν για δύο ακόμη εισόδους!
Η ομάδα ειδήσεων του amfipolinews.blogspot.gr
Και μετά σιγά σιγά να πάμε παραδίπλα:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://amphipoly-pyramid-hunter.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html
Πολυ σωστα !!
ΔιαγραφήΗ Ολυμπιάδα δολοφονήθηκε με λιθοβολισμό στην Πύδνα με εντολή του Κάσσανδρου το έτος 316 π.Χ. ενώ γεννήθηκε στην Αρχαία Πασσαρώνα (Ήπειρος) το έτος 373 π.Χ., επομένως ήταν 57 ετών. Αποκλείεται να την έθαβε ο Κάσσανδρος σε τέτοιο τάφο διότι ήταν άσπονδος εχθρός της. Αποκλείεται λοιπόν η Ολυμπιάδα. Σήμερα πιθανολογείται ότι ο τάφος της βρίσκεται στoν τύμβο "Τούμπα" στό μακρύγιαλο της Πύδνας, αλλά δεν έχει ακόμα ανασκαφεί και αυτό συνάγεται από μια επιγραφή που βρέθηκε εκεί δίπλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Κάσσανδρος γεννήθηκε το 350 πΧ και πέθανε από υδροπικία το 297 π.Χ. σε ηλικία 53 ετών. Ο Κάσσανδρος πιθανόν θάφτηκε δίπλα στον πατέρα του Αντίπατρο κατά τα Μακεδονικά έθιμα, άγνωστο όμως σε ποιά τοποθεσία. Επειδή ίδρυσε την Κασσανδρεία (πιθανώς σημερινή Ποτίδαια), φαίνεται λογικό να θάφτηκε στην πόλη που ίδρυσε, παρά στην Αμφίπολη, χωρίς να αποκλείεται όμως τίποτε.
Ο Φίλιππος ο Ε΄ ο προτελευταίος βασιληάς της Μακεδονίας πριν την κατάκτηση από τους Ρωμαίους, γεννήθηκε το 238 π.Χ. στην Πέλλα και πέθανε στην ΑΜΦΙΠΟΛΗ το 179 π.Χ. σε ηλικία 59 χρονών.
Εάν ο σκελετός που βρέθηκε χρονολογήθηκε περίπου 54 ετών, τότε δεν πρέπει να αποκλείσουμε ένα λάθος στη χρονολόγηση της τάξης του 10% μετά πάροδο χιλιάδων ετών (2200 - 2300 χρόνων) και να καταλήξουμε αποκλειστικά και μόνον στον Κάσσανδρο, όπως λέγει η Αρβελέρ
Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι εάν ο σκελετός είναι ανδρικός ή γυναικείος. Τότε η πιθανότητα να είναι ένας εκ των δύο είναι αρκετά μεγάλη, διότι ο τάφος είναι όντως βασιλικός. Εγώ πάντως φρονώ και θέλω να πιστεύω ότι ο τάφος ανήκει στον ένδοξο και προτελευταίο βασιληά της Μακεδονίας, τον Φίλιππο τον Ε', ο οποίος πολέμησε με γενναιότητα τους Ρωμαίους και μάλιστα την πρώτη φορά τους απέκρουσε, νικώντας τους, την δε δεύτερη φορά έχασε διότι οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν αφενός μεν ελέφαντες που είχαν ως λάφυρα από τους Καρχηδόνιους και με τον τρόπο αυτό διέσπασαν την συμπαγή μακεδονική φάλαγγα, αφετέρου είχαν και την υποστήριξη και άλλων Ελληνικών πόλεων που τάχθηκαν παρά το πλευρό των Ρωμαίων, επειδή οι τελευταίοι τους τάξανε απαλλαγή από τους φόρους που πλήρωναν στους Μακεδόνες. Εδώ θέλω να τονίσω την ιδιοφυϊα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος στην μάχη με τον βασιληά των Ινδών Πώρο, αντιμετώπισε τον ίδιο κίνδυνο με τους ελέφαντες του στρατού του Πώρου. Ο Αλέξανδρος τότε διέταξε λίγες μέρες πιό μπροστά να μαζέψουν από όλη την γύρω περιοχή χιλιάδες χοίρους, τους οποίους κατά την έναρξη της μάχης αμόλυσε μπροστά από τους ελέφαντες, δημιουργώντας φοβερό πανδαιμόνιο με το σκούξιμό τους. Οι ελέφαντες πανικοβλήθηκαν με το να βλεπουν χιλιάδες χοίρους να τρέχουν ανάμεσά στα πόδια τους και να ουρλιάζουν. Άλλοι ανασηκώθηκαν στα δυό τους πόδια ρίχνοντας τους αναβάτες των και άλλοι κάνοντας στροφή 180 μοιρών τόβαλαν στα πόδια ποδοπατώντας τους Ινδούς που ερχόταν από πίσω. Προφανώς ο Αλέξανδρος είχε συμβούλους είτε Πέρσες είτε Ινδούς οι οποίοι του φανέρωσαν το μυστικό της αντιμετώπισης των ελεφάντων, είτε το διέγνωσε ο ίδιος πρωτύτερα, ιδοίοις όμασι με την εξυπνάδα που τον διέκρινε. Δυστυχώς ο Φίλιππος Ε΄δεν προέβη στην ιδιοφυή αυτή τακτική και έτσι νικήθηκε και έγινε φόρου υποτελής στη Ρώμη, την δεύτερη φορά που ήρθαν οι Ρωμαίοι στη Μακεδονία. Ευχής έργον είναι να βρίσκεται ο ένδοξος Φίλιππος ο Ε΄παρά να είναι ο βασιλοκτόνος και τρισκαταραμένος Κάσσανδρος. Ο Κάσσανδρος είναι η προσωποποίηση της ΚΑΚΗΣ ΤΥΧΗΣ για την Ελλάδα, διότι εάν δεν δηλητηρίαζε τον Αλέξανδρο, η Ελλάδα θα εκτεινότανε από τον Ατλαντικό μέχρι τις Ινδίες, ενώ θα άλλαζε και ο ρους της ιστορίας! Η μοίρα η δική μας και των παιδιών μας θα ήτανε διαφορετική!
That's the reason why also Lefantzis was wrong about the "Amphipolis Lion on top of the mound looking SE(!)"
ΑπάντησηΔιαγραφή