Amfipoli News: Adventure travel στο Παρθένο Όρος Δράμας

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Adventure travel στο Παρθένο Όρος Δράμας



Στον παράδεισο της Κεντρικής Ροδόπης, κοντά στα 2.000 μέτρα υψόμετρο σας περιμένει ένας μυστικός παράδεισος. 
Ράφτινγκ στον Νέστο, φωτογραφικό σαφάρι, ιππασία, 4Χ4 διαδρομές μέσα από κρυφά περάσματα, πεζοπορία και αλεξίπτωτο πλαγιάς, αναρρίχηση, μέσα σε ένα τοπίο αφάνταστης ομορφιάς που κόβει την ανάσα, με καταρράκτες, μνημεία, μοναστήρια, γεφύρια και συνταρακτικές διαδρομές! 
Ας κάνουμε ένα Adventure travel στο Παρθένο Όρος Δράμας!

Στους καταρράκτες του Αχλαδορέματος

Μια από τις πιο μαγικές διαδρομές που σας περιμένουν…Ξεκινώντας από την πασίγνωστη Βιλαώρα, μέσα στην καρδιά του Παρθένου Δάσους, μπορείτε να κάνετε μικρές απολαυστικές διαδρομές τριών έως επτά χιλιομέτρων μέσα σε ένα τοπίο πραγματικά μαγευτικό. 

Από πάνω πυργώνονται οι βραχώδεις σχηματισμοί, ενώ το Αχλαδόρεμα, το οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στις μαγικές ροές του, συγκεντρώνει τα ύδατα όλου του παρθένου Όρους, μέσα σε ένα δάσος από αγριοτριανταφυλλιές, σορβιές, σημύδες και πλατάνια. Από τα βαθύσκιωτα μονοπάτια θα βρεθείτε – με πολύ εύκολη πεζοπορία – στους πέντε εντυπωσιακούς καταρράκτες, οι τρεις είναι συνεχούς και αδιάκοπης ροής, κρυμμένοι στην καρδιά του δάσους, για τα μάτια σας μόνο! 
Τα μονοπάτια είναι πολύ άρτια σηματοδοτημένα και ασφαλή, θέλει λίγη μόνον προσοχή η προσέγγιση του τρίτου μόνιμου καταρράκτη, γιατί η πρόσβαση γίνεται μόνον από τις επικλινείς πλαγιές με λιθοσωρούς, που θέλουν μια κάποια γνώση για να μην υποχωρήσουν στα βήματα του ταξιδιώτη.

Ράφτιγκ στον Νέστο

Ο Νέστος είναι ένα από τα πιο όμορφα ποτάμια των Βαλκανίων. 

Η πανέμορφη ροή του, με τους πολλούς μαιάνδρους, δημιουργεί ουσιαστικά το Παρθένο Δάσος, όπως και όλη την ομορφιά των δασών της Ροδόπης. 
Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να κάνετε όχι μόνο ράφτιγκ διαβαθμισμένης δυσκολίας και κανόε καγιάκ, αλλά αν μπορούσατε στις όχθες του Νέστου με τις ρόδινες αμμουδιές να απολαύσετε την εμπειρία της ιππασίας και της τοξοβολίας; Φυσικά και γίνεται! υπάρχει ιππικός όμιλος στο Παρανέστι και την Σταυρούπολη και μπορείτε να έχετε ασφαλή εκπαίδευση, αν έρχεστε πρώτη φορά σε επαφή με αυτά τα αθλήματα, ή να διοργανώσετε από κοινού με άλλους δραστηριότητες υψηλών απαιτήσεων!

Τι είναι το περέκ και το ετλί εκμέκ;

Στην παρανέστια – παραδείσια – επικράτεια δεν θα γνωρίσετε μόνον την συνταρακτική φύση, μέσα από τις πάμπολλες διαδρομές, αλλά και μια γαστρονομία πολύ υψηλών απαιτήσεων, με αρώματα παράδοσης και ανατολής. 

Με συνοδεία των βραβευμένων κρασιών της Δράμας θα δοκιμάσετε τις συνταρακτικές πίτες περέκ, σκέτες ή γεμιστές, θα απολαύσετε τον πειρασμό του ετλί εκμέκ, που είναι πίτες με κιμά – κάτι σαν τα τυλιχτά – που όμως δεν μπορείτε καν να φανταστείτε την γεύση του, υπάρχει κίνδυνος εθισμού! 
Και βέβαια, μετά από ώρες παραμονής στην ανοιξιάτικη ομορφιά του Νέστου, θα εκτιμήσετε ένα αυθεντικό χαβίτς, καθαρά ποντιακή συνταγή, μια πηχτή σούπα όπως ο τραχανάς, που σερβίρεται με τριμμένο φρέσκο τυρί! Όνειρο…

Χρήσιμες Πληροφορίες

Με λεωφορείο:
Αθήνα - Δράμα, απόσταση 650 χλμ.
Πληροφορίες: ΚΤΕΛ Δράμας (Αθήνα), οδός Κηφισού 100, τηλ. 2105230220
Θεσσαλονίκη - Δράμα, απόσταση 150 χλμ.
Πληροφορίες: ΚΤΕΛ Δράμας (Θεσσαλονίκη), Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων "Μακεδονία", τηλ. 2310525131
Επίσης η Δράμα συνδέεται με τις πόλεις Καβάλα, Σέρρες και Ξάνθη και με τα χωριά του νομού.
Πληροφορίες: ΚΤΕΛ Δράμας, τηλ. 2521032421
Με τραίνο:
Εκτελούνται δρομολόγια από Πειραιά/Αθήνα προς Δράμα.
Πληροφορίες: ΟΣΕ Αθήνας, τηλ. 21052977777, 529712.
Επίσης η Δράμα συνδέεται με την Θεσσαλονίκη, πόλεις της Θράκης και της Μακεδονίας, πόλεις της Θασσαλίας, Στερεάς, Αττικής και -μέσω Δίκαιων και Προμαχώνα- με πόλεις του εξωτερικού.
Πληροφορίες: ΟΣΕ Δράμας, τηλ. 2521036659, ΟΣΕ Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310598126,2310598112-4
Με αεροπλάνο:
Η Δράμα εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο της Καβάλας (Χρυσούπολης), που απέχει από 68 χλμ., με πτήσεις για το εσωτερικό (Αθήνα) και το εξωτερικό.
Πληροφορίες: Ολυμπιακή Αεροπορία (Δράμας) τηλ. 2521032537, 231031855
Ολυμπιακή Αεροπορία (Αθήνας) τηλ. 2109666666
Αεροδρόμιο Καβάλας τηλ. 2591053273
Aegean Airlines (Αθήνα) τηλ. 2109988300
Air Greece (Αθήνα) τηλ. 2109988300
 

newsit.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου