Amfipoli News: ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ: ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΤΡΟΜΟΣ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ: ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΤΡΟΜΟΣ


«Τρόμος», «ανατριχίλα», «περιέργεια», «φόβος», «παγωμάρα», «δέος», «σκιάξιμο»… είναι, μόνον, λίγες, από τις λέξεις, που περιγράφουν το συναίσθημα, που δημιουργείται στο άκουσμα τής φράσης: «Το τρίγωνο τού Διαβόλου», ή, αλλιώς, το επονομαζόμενο και: «Τρίγωνο των Βερμούδων».
Εδώ και δεκάδες χρόνια, ένα, σκοτεινό, «πέπλο μυστηρίου», έχει σκεπάσει αυτό το, «σατανικό», μέρος τής θάλασσας, που έχει γίνει το, θαλάσσιο, «νεκροταφείο», δεκάδων πλοίων, αεροπλάνων, αλλά και, φυσικά, ανθρώπων! Στο άκουσμά του, τρέμουν, και οι, πιο έμπειροι, καπετάνιοι, και οι καλύτεροι πιλότοι, και δεν είναι λίγοι αυτοί, που αρνούνται, κατηγορηματικά, να περάσουν ‘πάνω από, αυτή, την υδάτινη «ενέδρα»!
Όπως, όμως, είναι γνωστό, από τα αρχαία, ακόμη, χρόνια, ο άνθρωπος, έχει την τάση να δίνει «πρόσωπο», σε ο,τιδήποτε δεν μπορεί να εξηγήσει! Εξ άλλου, ο καθένας, από εμάς, «γοητεύεται» από: το «άγνωστο», το «ανεξερεύνητο», το «ασυνήθιστο», το «μυστήριο». Γι’ αυτόν τον λόγο, επινοεί ιστορίες, γύρω από αυτό. Όλες οι αισθήσεις, «ερεθίζονται», μπροστά στον κίνδυνο, κάνοντας, την αδρεναλίνη, να φτάνει στο «κόκκινο»! Έτσι, πολλοί, ήσαν αυτοί, που, θέλοντας να δοκιμάσουν τα όρια, και την αντοχή τους, πήραν την απόφαση να περάσουν, τούτο, το «διαβολικό» μέρος, ρισκάροντας την ζωή τους! Αρκετοί, ήσαν αυτοί, που το πέρασαν, και βγήκαν ζωντανοί, από, αυτή, τη δοκιμασία, αρκετοί ήσαν, όμως, και αυτοί που «επινόησαν» δεκάδες «μύθους», και «θρύλους», γύρω από, αυτό, το, αδιαμφισβήτητα, ελκυστικό μέρος! Γενιές, και γενιές, μεγάλωσαν με, φρικιαστικές, «ιστορίες τρόμου», που, ως κεντρικό τους θέμα, είχαν τα «μυστήρια», που εκτυλίχτηκαν σε, αυτό, το «απόκοσμο» μέρος τού κόσμου! Είχαν, όμως, έστω και μια «δόση αλήθειας», ή, ήσαν απλοί θρύλοι των γιαγιάδων μας, για να μας φοβίζουν να τρώμε το φαγητό μας; Οι σύγχρονοι επιστήμονες, θα συμφωνούσαν με την δεύτερη εκδοχή, αλλά, αυτό, δεν μας αποθαρρύνει από το να μπούμε στον κόπο, να τις διαβάσουμε, και, ίσως, να τις διηγηθούμε, μια, σκοτεινή, νύχτα, στον φοβητσιάρη τής παρέας!
Τι είναι, όμως, αυτό το, «περιβόητο», Τρίγωνο;
Το, περιβόητο, αυτό, «Τρίγωνο», που έχει γίνει «πηγή έμπνευσης», για, χιλιάδες, «ιστορίες τρόμου», βρίσκεται στην νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ, στον Ατλαντικό Ωκεανό, με, τις «κορυφές» του, να «αγγίζουν»: τις Βερμούδες, το Μαϊάμι τής Φλόριντα, και: το Σαν Χουάν τού Πουέρτο Ρίκο, «αγκαλιάζοντας» μια περιοχή τής θάλασσας, 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων! Οι μύθοι, που εξιστορούνται, για το, συγκεκριμένο, μέρος, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ή, αποδειχθεί, από τον επιστημονικό κόσμο, έχουν καταφέρει να «εδραιώσουν την θέση τους», στα μυαλά, όλων των ανθρώπων, εδώ και 100 χρόνια! Όλοι μας, έχουμε ακούσει, έστω και μια ιστορία, γύρω από το ανεξήγητο, τούτο, φαινόμενο, και την έχουμε κάνει «θέμα συζήτησης», σε διάφορες βεγγέρες, που διοργανώνουμε! Όμως, δεν είμαστε, μόνον εμείς, οι απλοί θνητοί, που ασχολούμαστε, ή, ασχοληθήκαμε, στο παρελθόν, με μια, τέτοιου είδους, ιστορία, αλλά, και σημαντικές προσωπικότητες, αφιέρωσαν τη ζωή τους, στην αναζήτηση τής αλήθειας, και στην απόδειξη μιας από τις θεωρίες, που, είτε, οι ίδιοι, επινόησαν, είτε, υπήρξαν φανατικοί υποστηρικτές, άλλων. Το 1975, λοιπόν, η Mary Margaret Fuller, εκδότρια τού περιοδικού: «Fate», ήρθε σε επαφή με την, ασφαλιστική, λονδρέζικη εταιρία: «Lloyd’s», για να τής μεταβιβάσουν τα στατιστικά στοιχεία των ασφαλιστικών καλύψεων, για όποιο ατύχημα είχε σημειωθεί, γύρω από την, εν λόγω, περιοχή. 428 σκάφη, είχαν εξαφανιστεί, μυστηριωδώς, το χρονικό διάστημα: 1955-1975! Μια «ανατριχίλα», κατακλύζει, όποιον διαβάζει, κάτι τέτοιο, και, το συναίσθημα τού τρόμου, κυριαρχεί τον αναγνώστη, αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, στο υπόμνημά της, η «Lloyd’s», ανέφερε πως, σε άλλα μέρη τού πλανήτη, έχουν σημειωθεί μεγαλύτεροι αριθμοί εξαφανίσεων σκαφών (αυτό, ίσως, να μας σοκάρει, ακόμη περισσότερο!)! Ωστόσο, η εκτενής έρευνα, γύρω από το φαινόμενο, που, με τα χρόνια, «προσέλκυε» όλο και περισσότερους οπαδούς, με διάφορες θεωρίες, σχετικά μ’ αυτό, συνεχίστηκε από τον: Gian J. Quasar, συγγραφέα τού: «Into the Bermuda Triangle: Pursuing the Truth Behind the World’s Greatest Mystery». Ο συγγραφέας, ισχυριζόμενος πως, η «Lloyd’s», δεν ασφαλίζει μικρά σκάφη, οπότε, ως επακόλουθο, θα ήταν να μην έχει και τα αρχεία τους, πίεσε, επί 12 χρόνια(!), την αμερικάνικη Ακτοφυλακή, να δώσει, στη δημοσιότητα, όλα τα αρχεία, που κατείχε. Στα ντοκουμέντα, που «ήρθαν στο φως», αναφερόταν πως, 300 σκάφη, είχαν εξαφανιστεί, από «προσώπου γης» σε διάστημα, μόλις, 2 ετών!
Πώς, και πότε, έγινε διάσημο το «Τρίγωνο τού Διαβόλου»;
Το «έναυσμα», δόθηκε το 1945, όταν, εντελώς ξαφνικά, χάθηκαν, στην περιοχή αυτή, πέντε, αμερικανικά, αεροσκάφη. Δεν χρειάστηκε, κάτι παραπάνω, για τον Τύπο. Η «είδηση τού αιώνα», είχε, ήδη, φτιαχτεί! Οι «τερατολογίες», που «πλάστηκαν», για να «ενισχύσουν» την ιστορία, δεν είχαν τελειωμό! Ήταν βέβαιο πως, όλοι οι κάτοικοι τής υφηλίου, θα ενστερνίζοντο, ακόμη και το πιο ακραίο «σενάριο», που θα τούς παρουσίαζαν οι επιτήδειοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι, ίσως, να μην γνώριζαν, εκείνη τη στιγμή, ότι κρατούσαν ένα ολόκληρο «θησαυροφυλάκιο» στα χέρια τους! Μια επιχείρηση, που, στο μέλλον, θα απέβαινε, ιδιαιτέρως, κερδοφόρα! Ένας από τούς, τότε, ρεπόρτερς, που «έδωσε τροφή» στον μύθο, ήταν: ο E. V. W. Jones, ο οποίος έγραψε μια λίστα με «περίεργες εξαφανίσεις», ανάμεσα στις ακτές τής Φλόριντα, και των Βερμούδων. Δύο χρόνια αργότερα, την «σκυτάλη» τροφοδότησης, αυτού τού «τρελλού μύθου», που, όμως, είχε καταφέρει να «καθηλώσει» όλον τον κόσμο, θα έπαιρνε ο δημοσιογράφος: George X. Sand. Με ένα, αρκετά βαρύγδουπο, άρθρο, στο περιοδικό: «Fate», θα κατάφερνε να «εξάψει», ακόμη περισσότερο, την περιέργεια, όλου τού πληθυσμού τής υφηλίου, που παρακολουθούσε, με «κομμένη την ανάσα», τις εξαφανίσεις, που διαδραματίζονταν στο «Τρίγωνο», και αναζητούσε μιαν απάντηση, στα, περίεργα, φαινόμενα, που ήσαν «αντικείμενο συζήτησης», σε κάθε «γωνιά» τού πλανήτη! Ο Sand, παρουσίαζε μια σειρά, μυστηριωδών, εξαφανίσεων, για τις οποίες, δεν έχει γίνει γνωστό αν, όντως, συνέβησαν, αλλά, παρά την αβεβαιότητά τους, «συγκλόνισαν», ακόμη περισσότερο, τον παγκόσμιο πληθυσμό. Και ενώ, ο μύθος, γινόταν όλο και πιο «ισχυρός», και «κυρίαρχος», στα μυαλά των ανθρώπων, ήρθε, το 1965, ο Vincent Gaddis, να γίνει ο «νονός», αυτής τής, ανθρώπινης, «παγίδας»! Ο Gaddis, ήταν, αυτός, που έδωσε, στο «Τρίγωνο των Βερμούδων», το όνομά του, στο περιοδικό: «Argosy Magazine». Το όνομα, ήταν αυτό, που θα έκανε, τον μύθο, να έχει «δεσπόζουσα θέση», από το, πιο απλό, νοικοκυριό, μέχρι τις, μεγαλύτερες, επιστημονικές κοινότητες! Σε καμμία περίπτωση, κανείς, δεν θα έμενε «αμέτοχος», στην εύρεση τής αλήθειας», για το τι μπορεί να συνέβαινε, σε εκείνο, το «μυστήριο», αλλά, ταυτόχρονα, «ελκυστικό» μέρος.

Συνεχίστε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου