Αλέξης και Κώστας συζήτησαν τα πάντα σε δύο μυστικές συναντήσεις τους
Συμφωνούν σε όλα για οικονομία και εθνικά θέματα
Του ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ
Τη διακριτική αλλά αποφασιστική συνεννόηση που επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις που έχουν οικοδομήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αποκαλύπτει o σταθερός, παρασκηνιακός, δίαυλος επικοινωνίας που διατηρούν οι δυο πολιτικοί άνδρες, συνήθως μέσω στενών τους συνεργατών. Δύο πάντως τουλάχιστον φορές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν κατ’ ιδίαν και να συνομιλήσουν για το σημερινό οικονομικό πρόβλημα και τον τρόπο χειρισμού του σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με τους ξένους δανειστές. Στο πλαίσιο αυτό κρίνονται ιδιαιτέρως χρήσιμες από τον πρωθυπουργό οι πληροφορίες που έχει ο Κώστας Καραμανλής από τις επαφές που διατηρεί με κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαιτέρως με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σήμερα κατέχει θέση κλειδί στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρωθυπουργός δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στην εμπειρία και στις εκτιμήσεις του Κώστα Καραμανλή, τόσο όσον αφορά στο χειρισμό κάποιων εσωτερικών θεμάτων όσο, κυρίως, στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων, των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός είναι βαθύς γνώστης και δεινός χειριστής.
Οι κινήσεις Τσίπρα
Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Καραμανλής επιθυμεί να στηρίξει τον νέο πρωθυπουργό καθώς συγκεκριμένες κινήσεις του τελευταίου τυγχάνουν της έγκρισής του, σε αντιδιαστολή με τον τρόπο που χειρίστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση το θέμα των σχέσεων με τους εταίρους και τη δουλική συμπεριφορά που επέδειξε σε βάρος της αξιοπρέπειας της χώρας. Αυτή η συμπεριφορά είχε ενοχλήσει τον Καραμανλή, ο οποίος πίστευε ότι στο πλαίσιο πάντοτε ενός πολιτικού ρεαλισμού ήταν δυνατόν η συγκυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου να διαμόρφωνε περισσότερο σχέσεις συνεργασίας με τους εταίρους δανειστές, ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι σχέσεις υποτέλειας. Υπό μία έννοια με τη διακριτική στήριξη προς τον Τσίπρα ο Καραμανλής παίρνει κατά κάποιο τρόπο και το αίμα του πίσω, δεδομένου ότι ο Σαμαράς τη διακυβέρνηση Καραμανλή όχι μόνο δεν την υποστήριξε αλλά, αντιθέτως, την υπονόμευσε στο Βερολίνο, προκειμένου να ρίξει αλλού τις ευθύνες για τη διόγκωση του χρέους ώστε να αναδεικνύεται η δική του προσπάθεια διάσωσης της χώρας!
kontranews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου