Amfipoli News: Ταχινόπιτες

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ταχινόπιτες

Μερίδες: 30-40 κομμάτια 
Χρόνος προετοιμασίας: 45' 
Χρόνος μαγειρέματος: 30' 
Έτοιμο σε: 1:15 '

Υλικά

½ κιλό αλεύρι, σκληρό
200γρ. ταχίνι
1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο
50γρ. σουσάμι
1 κουτ. σούπας αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη: Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά νερό κρύο (όσο σηκώσει η ζύμη) ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να πάρετε μια ζύμη σχετικά σκληρή, αλλά ελαστική και εύπλαστη.

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το σουσαμέλαιο

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη σε τέσσερα φύλλα. Αλείφετε το κάθε φύλλο με το μίγμα ταχίνι-σησαμέλαιο, το διπλώνετε στα τέσσερα και το ξαναζυμώνετε.

Βήμα 4

Στο τέλος, ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, το οποίο κόβετε σε χοντρές λωρίδες και μετά σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Τα διπλώνετε στα δυο και φτιάχνετε τριγωνάκια.

Βήμα 5

Αραδιάζετε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ζεστά ή και κρύα.

Πηγή: olivemagazine.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου