Μερίδες: 30-40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 45'
Χρόνος μαγειρέματος: 30'
Έτοιμο σε: 1:15 '
Υλικά
½ κιλό αλεύρι, σκληρό
200γρ. ταχίνι
1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο
50γρ. σουσάμι
1 κουτ. σούπας αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη: Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά νερό κρύο (όσο σηκώσει η ζύμη) ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να πάρετε μια ζύμη σχετικά σκληρή, αλλά ελαστική και εύπλαστη.
Βήμα 2
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το σουσαμέλαιο
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη σε τέσσερα φύλλα. Αλείφετε το κάθε φύλλο με το μίγμα ταχίνι-σησαμέλαιο, το διπλώνετε στα τέσσερα και το ξαναζυμώνετε.
Βήμα 4
Στο τέλος, ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, το οποίο κόβετε σε χοντρές λωρίδες και μετά σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Τα διπλώνετε στα δυο και φτιάχνετε τριγωνάκια.
Βήμα 5
Αραδιάζετε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ζεστά ή και κρύα.
Πηγή: olivemagazine.gr
Χρόνος προετοιμασίας: 45'
Χρόνος μαγειρέματος: 30'
Έτοιμο σε: 1:15 '
Υλικά
½ κιλό αλεύρι, σκληρό
200γρ. ταχίνι
1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο
50γρ. σουσάμι
1 κουτ. σούπας αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη: Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά νερό κρύο (όσο σηκώσει η ζύμη) ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να πάρετε μια ζύμη σχετικά σκληρή, αλλά ελαστική και εύπλαστη.
Βήμα 2
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το σουσαμέλαιο
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη σε τέσσερα φύλλα. Αλείφετε το κάθε φύλλο με το μίγμα ταχίνι-σησαμέλαιο, το διπλώνετε στα τέσσερα και το ξαναζυμώνετε.
Βήμα 4
Στο τέλος, ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, το οποίο κόβετε σε χοντρές λωρίδες και μετά σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Τα διπλώνετε στα δυο και φτιάχνετε τριγωνάκια.
Βήμα 5
Αραδιάζετε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ζεστά ή και κρύα.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου