Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 28cm
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 40'
Έτοιμο σε: 60'
Υλικά
Για την πορτοκαλόπιτα
4 αβγά
250γρ. ζάχαρη
230γρ. αραβοσιτέλαιο
120γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
25γρ. μπέικιν πάουντερ
500γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
450γρ. νερό
500γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.
Βήμα 5
Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου