Amfipoli News: Πορτοκαλόπιτα

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Πορτοκαλόπιτα


Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 28cm 
Χρόνος προετοιμασίας: 15' 
Χρόνος μαγειρέματος: 40' 
Έτοιμο σε: 60'

Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα
4 αβγά
250γρ. ζάχαρη
230γρ. αραβοσιτέλαιο
120γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
25γρ. μπέικιν πάουντερ
500γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
450γρ. νερό
500γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.

Βήμα 5

Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου