Amfipoli News: Άκη, πόσα πήρε το ΠΑΣΟΚ από τα εξοπλιστικά και την Siemens

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Άκη, πόσα πήρε το ΠΑΣΟΚ από τα εξοπλιστικά και την Siemens


Το εφετείο κακουργημάτων που δικάζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο για τις μίζες των εξοπλιστικών, κάλεσε για κατάθεση τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιάννο Παπαντωνίου, προκειμένου να καταθέσουν για τις συμβάσεις μαμούθ που είχαν αποφασίσει στο επίμαχο διάστημα και οι οποίες κατά περίεργο τρόπο κατέληξαν σε γερμανικούς κολοσσούς.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για να λογοδοτήσει επιτέλους στη Δικαιοσύνη για τη σκοπιμότητα των αλλεπάλληλων προμηθειών αμυντικού υλικού από τα γερμανικά μεγαθήρια και μάλιστα σε τιμές τετραπλάσιες του πραγματικού κόστους.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος όπως λέγεται, είναι αποφασισμένος τούτη τη φορά να μιλήσει ενώπιον του δικαστηρίου και να πάρει μαζί του τόσο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισαν και έβαλαν την υπογραφή τους σε μια σειρά αμαρτωλών συμβάσεων, οι οποίες ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άκης δεν αποκλείεται να αποκαλύψει ότι μεγάλο μέρος από τις μίζες πήγαινε στα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην πεθάνει στη φυλακή.

Ο Κώστας Σημίτης και τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της κυβέρνησής του γνώριζαν τα πάντα για το πάρτι με τις μίζες που είχε στηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αντί να σταματήσουν τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος, υπέγραφαν και νέες συμβάσεις πάντα με τους γερμανικούς κολοσσούς, όπως η Thyssen Group, η HDW, η Krauss Maffei και η Rheinmetall.

To Mαξίμου ήταν ενήμερο για τα πακέτα μαύρου χρήματος και τους λογαριασμούς που άνοιγαν σε ξένες τράπεζες οι εμπλεκόμενοι στο γιγαντιαίο σκάνδαλο.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ενημερώσει προσωπικά τον Κώστα Σημίτη για το σύστημα των offshore εταιρειών που είχαν στήσει οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων των γερμανικών κολοσσών για τις ανάγκες διακίνησης του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Όλοι γνώριζαν για τις μαύρες σακούλες που περιέφεραν οι ταμίες του συστήματος, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Άλλωστε πολλές μαύρες σακούλες κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, μέσω Τσουκάτου.

Γιατί η δουλειά με τα γερμανικά μεγαθήρια είχε στηθεί από πολύ ψηλά και γιαυτό προστατευόταν από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε ότι εξυπηρετούσε τα γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα, αδιαφορώντας για τη λεηλασία που συντελέστηκε στο δημόσιο χρήμα και τη διαφθορά που είχε χτυπήσει τα κορυφαία κλιμάκια της κυβέρνησής του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του, σκέφτεται να τα πει όλα, καθιστώντας κατηγορούμενο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που μαζί του αποφάσισαν να υπογράψουν όλες αυτές τις επίμαχες συμβάσεις.

Αυτή τη φορά η αντιπαράθεση θα γίνει ενώπιον του δικαστηρίου και το σύστημα Σημίτη που είχε εξασφαλίσει μέχρι τώρα ιδιότυπη ασυλία, θα βρεθεί αντιμέτωπο με τις καταιγιστικές ερωτήσεις των δικαστών, αλλά και των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου, στον οποίο επιχειρούν να φορτώσουν όλες τις αμαρτίες και τις κλεψιές της κυβέρνησης Σημίτη.

Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αξιοποιήσει τα πολύτιμα στοιχεία που θα προκύψουν από τη δίκη, προκειμένου να διερευνήσει σκοτεινές υποθέσεις και σκάνδαλα της περιόδου Σημίτη. Εξάλλου τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί, γιατί έχουν και την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η περίοδος ασυλίας για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Σημίτη τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα και γιαυτό πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να διερευνηθούν και άλλες σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ευθέως ο πρώην πρωθυπουργός.

Άλλωστε υπήρξε πρωταγωνιστής του γιγαντιαίου σκανδάλου που συντελέστηκε με τις μετοχές φούσκες, όπου έχασαν τις περιουσίες τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, του σκανδάλου με τα ολυμπιακά έργα που ήταν η βασική αιτία της χρεοκοπίας της χώρας, καθώς επίσης και με το σκάνδαλο των δημόσιων έργων, τα οποία άρπαξαν οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι με τιμές πολλαπλάσιες από τις πραγματικές.

Στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου θα κληθούν επίσης και οι τότε αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων Μανούσος Παραγιουδάκης, Αθανάσιος Τζογάνης και Γ. Ιωαννίδης.


kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου