Amfipoli News: Ριζότο με κοτόπουλο και γραβιέρα

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ριζότο με κοτόπουλο και γραβιέρα


Υλικά

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια κοτόπουλο
2 λίτρα ζωμό κότας εμπορίου
120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
150 γραμμάρια μανιτάρια
300 ml λευκό κρασί
1 κιλό ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας (προαιρετικά)
20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι




Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, βάζουμε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο και το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
Όταν δούμε ότι τα μανιτάρια αρχίζουν να βγάζουν υγρά, σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κότας.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, που σημαίνει ότι θα έχει βράσει όσο πρέπει, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την τρούφα και το μαϊντανό.
Ρίχνουμε αυτά τα υλικά και κλείνουμε το μάτι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανακατεύουμε για να εμπλουτιστεί η γεύση.

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

Πηγή: sidagi.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου