Amfipoli News: Σπανάκι σουφλέ με τυριά, λιαστή ντομάτα και κρούστα

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σπανάκι σουφλέ με τυριά, λιαστή ντομάτα και κρούστα


Υλικά συνταγής

4 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
700 γραμμ. σπανάκι πλυμένο, στραγγισμένο και χοντροκομμένο 
1 φλιτζ. φρέσκο γάλα 
250 γρ. κρέμα γάλακτος 
1 φλιτζ. τρίμματα ροκφόρ 
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες 
1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη 
1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο 
1 πακέτο αλμυρά κράκερ 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο). Τα αφήνουμε να μαραθούν για 4΄-5΄ ανακατεύοντας.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ να πέσει ο όγκος του. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος   και το ροκφόρ. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση.

3. Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε σε αυτό το αραιό μείγμα. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα.

4. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος τρίβουμε σε ψηλά κομμάτια τα κράκερ στην επιφάνεια.

5. Ψήνουμε για 30΄ στους 200 C, να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο είναι ζεστό σερβίρεται με κουτάλι (είναι αραιό). Όταν παγώσει κόβεται σε αφράτα κομμάτια.

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου