Amfipoli News: Δεν τον πηρέ χαμπάρι κάνεις 15 χρόνια μέχρι που….! «Ξάφριζε» τους αρχαιολογικούς χώρους που του έδιναν…«ψωμί»

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Δεν τον πηρέ χαμπάρι κάνεις 15 χρόνια μέχρι που….! «Ξάφριζε» τους αρχαιολογικούς χώρους που του έδιναν…«ψωμί»


«Μουσείο» με… αρχαία είχε μετατρέψει το σπίτι του

….52χρονος αρχαιοκάπηλος ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια περιστασιακά ως συμβασιούχος σε επίσημες ανασκαφές. Ο ίδιος, λεηλατούσε τους αρχαιολογικούς χώρους σε περιοχές της Κοζάνης της Ημαθίας και της Φλώρινας, όπου κατά καιρούς είχε εργαστεί.

Συγκεκριμένα, η δράση του 52χρονου, είχε ξεκινήσει από το 1999 και σταμάτησε πέρυσι. Από τους αρχαιολογικούς χώρους όπου εργάστηκε, είχε κλέψει πλήθος αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή, αλλά και από την Ελληνιστική, τη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή περίοδο.

Η αστυνομία, παρέδωσε στην Εφορία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ανθρωπολογικό και οστεολογικό υλικό, οστέινα εργαλεία, οστά ζώων, δύο μεγάλα πήλινα αγγεία προϊστορικών χρόνων, ενεπίγραφες μαρμάρινες στήλες και πολλά άλλα αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας..

Ο ίδιος, συνελήφθη μαζί με την γυναίκα του και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί ναρκωτικών


makeleio.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου