Amfipoli News: ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΠΥΛΟΣ, ΜΕΘΩΝΗ, ΚΟΡΩΝΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΑΜΨΗ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΠΥΛΟΣ, ΜΕΘΩΝΗ, ΚΟΡΩΝΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΑΜΨΗ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Η παραλία Βοϊδοκοιλιά, Πύλος
 Ιστορικά κάστρα, μυκηναϊκά ανάκτορα, ένας σπουδαίος υδροβιότοπος, μοναδική φιλοξενία υψηλών αξιώσεων και ο Βοϊδοκοιλιάς, η παραλία σταρ της Δυτικής Μεσσηνίας

Το ελληνικό καλοκαίρι στην ωραιότερή του εκδοχή. Στη Δυτική Μεσσηνία, υπέροχες θάλασσες, ψαροχώρια, απέραντοι ελαιώνες, παραθαλάσσιες και ορεινές διαδρομές με μοναδική θέα σας περιμένουν. Αλλά και αρχαίες πολιτείες, και μυκηναϊκά ανάκτορα και η Γιάλοβα, ένας υδροβιότοπος μοναδικός στην Ελλάδα. Σκαρφάλωμα στο Παλαιόκαστρο, περπάτημα στο Νιόκαστρο και στα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης. Ποδηλατάδα, βόλτα, φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία πλάι στο νερό. Aλλά και διαμονή σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στη Μεσόγειο. Κομμάτι-κομμάτι θα συνθέσετε το παζλ της Δυτικής Μεσσηνίας, ταξιδεύοντας και ανακαλύπτοντας. Και να ξέρετε, ένα καλοκαίρι δεν φτάνει. Kαι του χρόνου, στη Δυτική Μεσσηνία θα έρθετε ξανά διακοπές!

Αξίζει να δείτε στη Δυτική Μεσσηνία

Παλαιόκαστρο:  το ξεχασμένο, μα αγέρωχο καστέλι των ΦράγκωνΜην χάσετε την εμπειρία της ανάβασης με τα πόδια. Το κάστρο, ένα από τα πολλά αξιοθέατα που θα συναντήσετε στη Δυτική Μεσσηνία, δεσπόζει στον κόλπο του Ναβαρίνου. Η θέα είναι τόσο εντυπωσιακή που οι ντόπιοι λένε, υπερβάλλοντας, ότι σε μια ξάστερη νύχτα μπορείτε να δείτε ακόμη και τα φώτα της Μάλτας.
Το Νιόκαστρο: το εντυπωσιακά διατηρημένο φρούριο των ΤούρκωνΘεωρείται από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα. Η περιήγησή του είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Στη μέση του περιβόλου δεσπόζει η εντυπωσιακή Μεταμόρφωση του Σωτήρος, η οποία λειτούργησε για πολλά χρόνια ως τζαμί. Οικοδομήθηκε το 1573, είναι απόρθητο από τη θάλασσα και έχει συνδεθεί με την περίφημη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.
H Πύλος: η ξακουστή «οικοδέσποινα» της ΠελοποννήσουΤίποτα δεν προδίδει το πολυτάραχο παρελθόν της πόλης που είναι ταυτισμένη με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Σήμερα αναπαύεται ήρεμη, κτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο και θυμίζει νησιωτικό οικισμό. Απολαύστε τον καφέ σας στη σκιά των καφενείων της κεντρικής πλατείας Τριών Ναυάρχων με τους φοίνικες. Δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Κάντε μια βόλτα στον παραλιακό δρόμο και διαλέξτε εστιατόριο για το δείπνο. Λίγο έξω από τον οικισμό θα θαυμάσετε τις Καμάρες, τμήμα του παλιού υδραγωγείου. Οι διακοπές σας εδώ θα είναι ονειρεμένες. 


Εικόνες από την Δυτική Μεσσηνία
Κάστρο Μεθώνης, Πύλος
Το παραθαλάσσιο χωριό της Φοινικούντας
Σφακτηρία, Πύλος

Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου