Amfipoli News: Οι 5 τροφές που κόβουν την πείνα άμεσα...

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Οι 5 τροφές που κόβουν την πείνα άμεσα...


Νιώθεις συνέχεια ένα... κενό στο στομάχι σου και αναζητάς στο ψυγείο κάτι να την καλύψει....

Δοκίμασε αυτές τις τροφές που καταστέλλουν τις ορμόνες της πείνας και σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη για πολλές ώρες.

Αυγά

Είναι από τις καλύτερες τροφές που μπορείς να φας εάν προσπαθείς να ελέγξεις το βάρος –και την πείνα σου. Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι τρώνε αυγά στο πρωινό τους, καταναλώνουν στο σύνολο της ημέρας έως και 440 θερμίδες λιγότερες –σε σχέση με όσους επιλέγουν άλλα τρόφιμα.

Μπορείς να τρως ένα κρόκο την ημέρα (περισσότεροι θα ανεβάσουν τη χοληστερίνη σου) και να προσθέσεις ασπράδια για ακόμη περισσότερη πρωτεΐνη.

Όσπρια

Είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, ανθεκτικούς υδατάνθρακες και πρωτεΐνη –η οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Obesity έδειξε ότι άτομα που είχαν φάει 1 φλιτζάνι όσπρια ένιωθαν κατά 31% πιο χορτάτοι σε σχέση με όσους είχαν φάει κάτι άλλο.

Βράσε μια ποσότητα όσπριων κάθε τόσο ώστε να σου είναι εύκολο να προσθέτεις μερικές κουταλιές σ

Φιστίκια

Τα φιστίκια αλλά και γενικά οι ξηροί καρποί κόβουν την όρεξη και συμβάλλουν στο αδυνάτισμα, παρόλο που έχουν πολλές θερμίδες. Σύμφωνα με έρευνες, όμως, οι θερμίδες τους δεν απορροφώνται εξολοκλήρου από τον οργανισμό και χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν προκαλούν άμεσα αίσθημα κορεσμού. Όταν μάλιστα τρώμε κελυφωτά φιστίκια, όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες, τείνουμε να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες, πιθανότατα επειδή το μάτι «χορταίνει» με την ποσότητα που βλέπουμε στο μπολ, από την οποία στο στομάχι καταλήγει μικρότερη, μιας και αφαιρούμε τα τσόφλια.

Πρόσθεσε μια χούφτα στα δημητριακά πρωινού, στο γιαούρτι ή στη ζύμη του κέικ. Ένα μικρό σακουλάκι με ξηρούς καρπούς χωράει άνετα στην τσέπη ή την τσάντα σου και είναι το καλύτερο και πιο εύκολο σνακ για κάθε ώρα.

Βατόμουρα

Έχουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των μούρων και επιπλέον σταματούν άμεσα την αίσθηση της πείνας. Ένα φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα έχουν μόλις 80 θερμίδες και σου προσφέρουν 9 γραμμάρια φυτικές ίνες. Πρόκειται δηλαδή για μια από τις πιο πλούσιες τροφές σε φυτικές ίνες και για το λόγο αυτό προσφέρει αίσθημα κορεσμού. Επιπλέον, έχουν βιταμίνη C, μαγγάνιο και κάλιο.

Τα φρέσκα βατόμουρα υπάρχουν μόνο το καλοκαίρι και γενικά είναι μάλλον δυσεύρετα, όμως μπορείς να βρεις εύκολα κατεψυγμένα όλο το χρόνο. Απλά άφησέ τα για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να ξεπαγώσουν και πρόσθεσέ τα στη φρουτοσαλάτα, το γιαούρτι ή τη σαλάτα σου.

Φύκια

Τα φύκια είναι μια πολύ δημοφιλής τροφή στην Ασία εδώ και αιώνες, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν κατακτήσει τις κουζίνες όλου του κόσμου. Θεωρούνται ιδιαίτερα διαιτητική τροφή γιατί είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και διαλυτές φυτικές ίνες, που βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, μειώνουν τις λιγούρες και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Θα τα βρεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ στο διάδρομο με τις έθνικ τροφές και στα καταστήματα που πωλούν ασιατικά τρόφιμα. Μπορείς να τα προσθέσεις σε σούπες, ζωμούς και συνταγές που περιλαμβάνουν σοταρισμένα λαχανικά.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου