Υλικά
κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός) 1 κιλό
δυόσμος 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
ψωμί 2 φέτες μπαγιάτικο ή ένα μεγάλο παξιμάδι σταρένιο
κρεμμύδια 2 ξερά, ψιλοκομμένα
αυγά 2
ντομάτα 1 μικρή, τριμμένη στο ρεντέ
ξίδι 1 κουταλιά του γλυκού
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός) 1 κιλό
δυόσμος 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
ψωμί 2 φέτες μπαγιάτικο ή ένα μεγάλο παξιμάδι σταρένιο
κρεμμύδια 2 ξερά, ψιλοκομμένα
αυγά 2
ντομάτα 1 μικρή, τριμμένη στο ρεντέ
ξίδι 1 κουταλιά του γλυκού
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα έχετε μουλιάσει και στύψει πολύ καλά το ψωμί ή το παξιμάδι. Ζυμώνετε για αρκετή ώρα, μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά.
- Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη. Πλάθετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε, τους αλευρώνετε έναν έναν και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τους σιγοψήνετε, γυρίζοντάς τους τακτικά. Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί προτού τους σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου