Amfipoli News: Guardian: Αυτός είναι ο δρόμος για ένα νέο δάνειο – γέφυρα

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Guardian: Αυτός είναι ο δρόμος για ένα νέο δάνειο – γέφυρα


Αλλαγές στον EFFSM θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα
Ο δρόμος για να πάρει η Ελλάδα νέο δάνειο- γέφυρα, αν το θελήσει, είναι πλέον ανοιχτός κάτι που διευκολύνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας.

Σύμφωνα με τον Guardian, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε αλλαγές στον EFSM, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αν η χώρα αποφασίσει να ζητήσει νέο δάνειο- γέφυρα, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για το τρίτο πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να χρειαστεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, όταν θα πρέπει να καταβληθούν 3,2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Το Συμβούλιο επικύρωσε μία συμφωνία που έγινε όταν ο EFSM ενέκρινε το δάνειο των 7,16 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προστατεύει τα μέλη εκτός της ευρωζώνης, σε περίπτωση κάποιας αθέτησης πληρωμής.

«Ο κανονισμός διασφαλίζει ότι η οικονομική βοήθεια από τον EFSM προς μία χώρα μέλος του ευρώ θα χορηγείται μόνο αν ισχύουν νομικά δεσμευτικοί όροι που εγγυώνται ότι τα μέλη εκτός της ευρωζώνης θα αποζημιώνονται απευθείας και πλήρως για όποιο παθητικό μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα αποτυχίας του δικαιούχου να αποπληρώσει την οικονομική βοήθεια σύμφωνα με τους όρους της», αναφέρει συγκεκριμένα ο Guardian.


Πηγή: tsantiri.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου