Μερίδες: 6
Δυσκολία: εύκολο
Υλικά
500 γρ. κοντά ζυμαρικά (σέλινο, πένες κ.λπ.)
150 γρ. μπέικον (σε κύβους)
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα κ.λπ.).κ.)
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα (τριμμένη)
1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας (σπιτικός ή έτοιμος)
250 γρ. βούτυρο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μπέικον, την πιπεριά, το βούτυρο σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.
- Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με αυτό το μίγμα.
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 200 °C για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει η επιφάνειά των ζυμαρικών. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, κομμένο σε μερίδες.
Πηγή: icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου