Amfipoli News: Εύκολο ογκρατέν ζυμαρικών

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Εύκολο ογκρατέν ζυμαρικών


Μερίδες: 6
Δυσκολία: εύκολο


Υλικά

500 γρ. κοντά ζυμαρικά (σέλινο, πένες κ.λπ.)
150 γρ. μπέικον (σε κύβους)
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα κ.λπ.).κ.)
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα (τριμμένη)
1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας (σπιτικός ή έτοιμος)
250 γρ. βούτυρο
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση


  1. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μπέικον, την πιπεριά, το βούτυρο σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με αυτό το μίγμα.
  3. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 200 °C για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει η επιφάνειά των ζυμαρικών. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, κομμένο σε μερίδες.



Πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου