Amfipoli News: Τι να βάλω στο ντουλάπι μου για την υγεία; Μέλι

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Τι να βάλω στο ντουλάπι μου για την υγεία; Μέλι



Το μέλι έχει αποτιμηθεί ως μια φυσική γλυκαντική ουσία, πολύ πριν η ζάχαρη γίνει ευρέως διαθέσιμη τον 16ο αιώνα. Η παραγωγή μελιού άνθισε στην αρχαία Ελλάδα και τη Σικελία, ενώ τα ζώα όπως αρκούδες, ασβοί και πολλά άλλα έκαναν έφοδο στις κυψέλες μελισσών διακινδυνεύοντας λίγα τσιμπήματα για τον γλυκό πειρασμό.
Και ενώ το μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όταν χρησιμοποιείται με μέτρο (υποθέτοντας ότι είστε υγιείς). Ας σταχυολογήσουμε λοιπόν τα οφέλη του.
1. Το μέλι καθίσταται ευεργετικό για τον βήχα
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ/WHO) αναφέρει το μέλι ως μαλακτικό, το οποίο ανακουφίζει από ερεθισμούς στο στόμα ή τον λαιμό σχηματίζοντας μία προστατευτική ταινία.
Η έρευνα δείχνει ότι το μέλι καταπραΰνει τον βήχα και τις σχετικές δυσκολίες στον ύπνο λόγω λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού σε παιδιά.
2. Το μέλι μπορεί να θεραπεύσει τις πληγές
Το μέλι ήταν μια συμβατική θεραπεία για την καταπολέμηση της μόλυνσης μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, οπότε η χρήση του εξαφανίστηκε σιγά σιγά με την έλευση της πενικιλίνης. Τώρα, η χρήση του μελιού στην φροντίδα του τραύματος αποκτά δημοτικότητα, καθώς οι ερευνητές καθορίζουν επακριβώς πώς το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση σοβαρών λοιμώξεων του δέρματος.
Το μέλι έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιοξειδωτικές δραστηριότητες που το καθιστούν ιδανικό για τη θεραπεία πληγών. Σε σύγκριση με άλλους τύπους μελιού, το Manuka έχει ένα επιπλέον συστατικό με αντιμικροβιακές ιδιότητες.
3. Το μέλι βελτιώνει το τριχωτό της κεφαλής σας
Αν το μέλι αραιωθεί με λίγο ζεστό νερό, πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η οποία είναι μια κατάσταση κατά την οποία προκαλείται πιτυρίδα και κνησμός. Μετά την εφαρμογή του διαλύματος για τέσσερις εβδομάδες, όλοι οι ασθενείς ανταποκρίθηκαν σημαντικά. Σύμφωνα με τους ερευνητές: «Η φαγούρα εξαφανίστηκε μέσα σε μία εβδομάδα. Οι δερματικές βλάβες επουλώθηκαν και εξαφανίστηκαν εντελώς μέσα σε 2 εβδομάδες. Επιπλέον, οι ασθενείς παρουσίασαν βελτίωση στην τριχόπτωση».
4. Το μέλι μειώνει συμπτώματα αλλεργίας
Το ντόπιο μέλι περιέχει σπόρια γύρης από τοπικά φυτά που μεταφέρουν οι μέλισσες με αποτέλεσμα να εισάγεται μια μικρή ποσότητα αλλεργιογόνου στο σύστημά σας. Θεωρητικά, αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να δημιουργήσει φυσική ανοσία.
Η τυπική σύσταση είναι ένα κουταλάκι του γλυκού με ντόπιο μέλι την ημέρα, ξεκινώντας λίγους μήνες πριν από την εποχή της γύρης, ώστε να αποκτήσετε ανοσία.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου