Amfipoli News: Η σημασία του οβολού στους νεκρούς.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Η σημασία του οβολού στους νεκρούς.


Είναι γνωστή η συνήθεια στα αρχαία χρόνια να τοποθετείται στο στόμα του νεκρού ένας οβολός (νόμισμα χάλκινο ίσο με το 1/6 της τότε δραχμής), για να πληρωθούν τα ναύλα του νεκρού στον περαματάρη Χάροντα. 
Αυτήν την δοξασία την ενστερνίστηκαν όλοι : ιστορικοί, ερευνητές και αρχαιολόγοι.Άλλωστε τα συγγράμματα όλων των αρχαίων, μιλούσαν πάνω σ΄ αυτήν την εκδοχή. 
Κι αν όπως σατιρίζει ο Λουκιανός στο "ΠΕΡΙ ΠΕΝΘΟΥΣ" κάποια φορά δεν έβαζαν τον οβολό μη έχοντας πληρώσει τα ναύλα ο νεκρός ...θα γύριζε πίσω; 
Δηλαδή με άλλο σκεπτικό τους έβαζαν τον οβολό για να τους στείλουν στον αγύριστο; Άρα η όλη ιστορία που στήθηκε για να δικαιολογήσει τον ναύλο με τον οβολό, ήταν γελοία και επιπόλαια. 
Δυστυχώς όλοι οι "σχετικοί" με τα των εθίμων των νεκρών, αναμάσησαν την έωλη εύκολη εξήγηση, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ψάξουν το .... γιατί έκαναν στην πραγματικότητα αυτό το έθιμο. Το μηδαμινής αξίας νόμισμα του ενός οβολού έμοιαζε να θέλουν οι ζωντανοί να ξεφορτωθούν τους νεκρούς τους χωρίς να ξοδευτούν, ξαποστέλλοντάς τους στον Κάτω Κόσμο γρήγορα και σχεδόν ανέξοδα. 
Τότε γιατί οι οδυρμοί και οι σπαραγμοί για την απώλεια των προσφιλών προσώπων ; Δεν στέκεται λοιπόν καμιά τέτοια επιχειρηματολογία σε σοβαρή ανάλυση και κριτική. 
Είπαμε ότι ο οβολός ήταν χάλκινος. 
Ας σταθούμε σ΄ αυτό. Όλοι γνωρίζουμε την υψηλή αγωγιμότητα αυτού του μετάλλου που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας. 
Επομένως έχουμε ένα υλικό που βοηθά την μεταφορά της ενέργειας. Η ψυχή είναι ενέργεια εγκλωβισμένη σε σώμα, έτσι ο χαλκός βοηθά την ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ! 
Οι μύστες ανά την υφήλιο συμφωνούν επίσης ότι η ψυχή εξέρχεται από το στόμα ! Να γιατί έθεταν τον οβολό εκεί. 
Με τους αιώνες η γνώση χάθηκε και επικράτησε το γνωστό παραμύθι που όλοι ξέρουμε. Για τις απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες του χαλκού, έχει κάνει διάλεξη ο ειδικός επιστήμονας Πάνος Ευσταθίου πριν μερικά χρόνια. 
Εκθειάζει μάλιστα την προστατευτική χρήση του χαλκού και του συγγενικού του μπρούτζου (90% χαλκός + 10% κασσίτερος), απέναντι σε ιούς, ασθένειες και σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ! Ο Λουκιανός βαθύς γνώστης των μυστηρίων έκρυψε σατιρίζοντας πολλά μυστικά. 
Η επιμονή του να γράφει και να ξαναγράφει πάνω στο ίδιο θέμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά να μας επιστήσει την προσοχή να δούμε πιο διεισδυτικά τις ιστορίες του. 
Τέλος ο αποσυμβολισμός της λέξεως ΧΑΛΚΟΣ= ΗΛΙΟΣ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΓΗ
Αργικέραυνος - diogeneis 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου