Amfipoli News: Κανελόνια με σπανάκι

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Κανελόνια με σπανάκι



Υλικά

1 πακέτο κανελόνια
250 γρ θρυμματισμένη φέτα
100 γρ τυρί κρέμα
250 γρ τριμμένο κασέρι πικάντικο
600 γρ φρέσκο ή εμπορίου σε φύλλα σπανάκι
2 τεμ ψιλοκομμένες ντομάτες
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
3 τεμ ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
1 αυγό
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
200 ml γάλα
50 γρ βούτυρο



Εκτέλεση

Υπέροχα κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και τυριά…

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας (ξερό και φρέσκα) ψιλοκομμένα, τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν μια γυαλάδα και προσθέτουμε το σπανάκι (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι το καθαρίζουμε και το πλένουμε πριν), τον άνηθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την πρώτη ψιλοκομμένη ντομάτα στον πάτο. Στο σπανάκι μας που έχει κρυώσει ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά, (κρατάμε μισό από το κασέρι για το τέλος) αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Γεμίζουμε εύκολα τα κανελόνια μας βάζοντας την γέμιση σε κορνέ μιας χρήσης (αν δεν έχουμε τα γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι).

Στρώνουμε τα κανελόνια στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο κι από πάνω απλώνουμε την δεύτερη πολύ ψιλοκομμένη ντομάτα. Περιχύνουμε με το γάλα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι που κρατήσαμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια. Στα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε με αλουμινόχαρτο και μετά το αφαιρούμε.

Σερβίρονται ζεστά και τα απολαμβάνουμε.



Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά


Πηγή: sidagi.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου