Amfipoli News: Έφαγαν έφαγαν έφαγαν……! Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν! Ο υπέρβαρος κρεατέμπορας και οι 27 υπαλλήλοι της ΑΤΕ! Πάνε μέσα για….

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Έφαγαν έφαγαν έφαγαν……! Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν! Ο υπέρβαρος κρεατέμπορας και οι 27 υπαλλήλοι της ΑΤΕ! Πάνε μέσα για….


Ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα  ασκήθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς σε βάρος 27 υπαλλήλων της ΑΤΕ και ενός μεγαλέμπορου κρεάτων της Βοιωτίας και αφορά επισφαλές δάνειο το οποίο εκτιμάται ότι ζημίωσε την τράπεζα 52 εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα , ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Από την πολύμηνη έρευνα των αρμόδιων εισαγγελέων προέκυψε , σύμφωνα με την κατηγορία , ότι το διάστημα από 2007 ως και 2011 οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών προχώρησαν σε χρηματοδότηση υπό επισφαλείς όρους με ανεπαρκείς εγγυήσεις παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιριών με αποτέλεσμα να ζημιώσουν την τράπεζα.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας συντάχθηκε πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.
Οι εισαγγελείς έχουν στο στόχαστρο τους και άλλα «ύποπτα» δάνεια της ΑΤΕ για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

makeleio.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου