Amfipoli News: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση από Ρωσία που προκαλεί δέος

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση από Ρωσία που προκαλεί δέος


Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Interfax, ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έκανε μερικές πολύ σημαντικές δηλώσεις οι οποίες αποσαφηνίζουν τις τελευταίες κινήσεις της Ρωσίας ενώ θέτουν και τον τόνο για την εξωτερική πολιτική που θα τηρήσει στο μέλλον.
Ερμηνεύοντας την στάση του παγκόσμιου κοινού απέναντι στις πρόσφατες κινήσεις της Ρωσίας τόνισε πως «Προς έκπληξή μας, βλέπουμε ότι είχε επιβληθεί η άποψη ότι η Σοβιετική Ένωση με την κομμουνιστική θεωρία της, ήταν, τελικά, πιο κοντά στο σύστημα ιδεών της Δύσης, ενώ η νέα Ρωσία που επιστρέφει βαθμηδόν στις παραδοσιακές αξίες της, που είναι ριζωμένες στην Ορθοδοξία, γίνεται ολοένα και πιο ακατανόητη και απόμακρη.
Ο Λαβρόφ επίσης είπε πως «Αυτές (οι δυτικές αξίες)», ολοένα απομακρύνονται από τις δικές μας χριστιανικές ρίζες και είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε θρησκευτικά συναισθήματα λαών άλλων θρησκειών. Εμείς θα υπερασπιστούμε την Ορθοδοξία». Αυτό εξηγεί εν πολλοίς την ανάμειξη της Ρωσίας στη Συρία και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή, καθώς υπάρχει η έμμεση κατηγορία προς τις ΗΠΑ για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών ενάντια στους χριστιανούς.
Η Ελλάδα, ως ένα από τα προπύργια του ορθόδοξου χριστιανισμού στον κόσμο και άμεσο θύμα της έλευσης τζιχαντιστών μέσω των χιλιάδων προσφύγων, αναμένεται να γίνει θετικός αποδέκτης αυτής της πολιτικής της Ρωσίας, παρά τις πρόσφατες κινήσεις της κυβέρνησης οι οποίες δείχνουν μια σαφή προτίμηση στο δυτικό κόσμο.

makeleio.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου