Amfipoli News: ΕΚΤΑΚΤΟ! Θα γίνει αλλαγή συνόρων!

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Θα γίνει αλλαγή συνόρων!


Με βάση τις συναντήσεις που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι γίνεται φανερή μία ξεκάθαρη αλλαγή της στάσης των Αμερικάνων στο θέμα της Συρίας.

Οι ΗΠΑ λοιπόν που αρχικά ήταν ενάντια στον Άσαντ τώρα ξαφνικά στρέφονται υπέρ τους «αδειάζοντας» έμμεσα την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν. Μην ξεχνάμε πως υπέρ του Άσαντ είναι και η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και το Ιράν.

Σύμφωνα με στοιχεία υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε στο άμεσο μέλλον διχοτόμηση ή ακόμα και τριχοτόμηση της Συρίας γεγονός που θα προκαλέσει τεράστια ένταση στη Μέση Ανατολή και θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων συνόρων. 

Η Συρία από τη δική της πλευρά σκοπεύει να προεκταθεί προς το έδαφος του Λιβάνου, οι Τούρκοι από τη μεριά τους προσβλέπουν σε ένα κομμάτι της Συρίας μέσω των Κούρδων αλλά δε μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι και η αντίδραση των Ρώσων και των Αμερικάνων στο ξαφνικό «μπάσιμο» της Τουρκίας.

Αναμένεται πάντως σκληρό παζάρι μέχρι την τελική διευθέτηση των νέων συνόρων. Το θέμα είναι πως όλοι εκτός από την Τουρκία έχουν ταχθεί πλέον στο πλευρό του Άσαντ. 
Και δυστυχώς για τους Τούρκους αυτός θα είναι ο τελικός διανεμητής…

voicenews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου