Amfipoli News: Βόμβα! Ανατροπή της ιστορίας με αυτή την ανακάλυψη....

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Βόμβα! Ανατροπή της ιστορίας με αυτή την ανακάλυψη....



Η Αίγυπτος αποτελεί ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη πάνω στη Γη και όχι άδικα, αφού στην περιοχή έχουν ανακαλυφθεί μερικοί από τους σημαντικότερους θησαυρούς όλων των εποχών, πολλοί εκ των οποίων, πέραν της πολιτισμικής τους αξίας, έχουν δημιουργήσει και μια σειρά ερωτημάτων, τα οποία παραμένουν αναπάντητα ακόμα και σήμερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανακάλυψη του συνταγματάρχη, Howard Vyse, ο οποίος στις 26 Μαΐου του 1837, κατά την διάρκεια ανασκαφών στην μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας, βρέθηκε μπροστά από ένα κομμάτι κατεργασμένου σιδήρου, που θα τράβαγε τα βλέμματα της επιστημονικής κοινότητας για τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, το αναφερόμενο κομμάτι, μήκους 26 εκατ., πλάτους 8,6 εκατ. και βάρους 750g, περιέχει 26% νικέλιο, καθιστώντας το κάτι εξωπραγματικό, καθώς αυτή η σύσταση δεν υφίσταται στον πλανήτη Γη.

Επιπλέον το συγκεκριμένο υλικό, χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή της πυραμίδας πριν από 5.500 χρόνια, με τους ειδικούς να μην έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μια στοιχειώδη εξήγηση, σχετικά με προέλευση ή την πραγματική χρήση του σιδήρου.
Αυτή την στιγμή, το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί έκθεμα του βρετανικού μουσείου, με αριθμό 2433.

sidiros

voicenews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου