Amfipoli News: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ μήνυμα στο Facebook υπόσχεται στους χρήστες μερίδιο από τις μετοχές του Μαρκ Ζούκερμπεργκ! ΔΕΙΤΕ τι συμβαίνει ακριβώς… [ΦΩΤΟ]

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ μήνυμα στο Facebook υπόσχεται στους χρήστες μερίδιο από τις μετοχές του Μαρκ Ζούκερμπεργκ! ΔΕΙΤΕ τι συμβαίνει ακριβώς… [ΦΩΤΟ]

Ένα απίστευτο μήνυμα hoax κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, το οποίο ενθαρρύνει τους χρήστες να το κοινοποιήσουν στον τοίχο τους κάνοντας tag τα ονόματα δέκα φίλων τους, ώστε να διεκδικήσουν ένα μερίδιο από τις μετοχές που δώρισε πρόσφατα για φιλανθρωπικούς σκοπούς ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, ανακοίνωσαν ότι θα δώριζαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μετοχές αξίας 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προς τιμήν της νεογέννητης κόρης τους. Η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία ενέπνευσε ορισμένους επιτήδειους να σκαρώσουν την «είδηση» ότι ένα μέρος αυτών των μετοχών (συγκεκριμένα το 10%) πρόκειται να δοθεί σε 1.000 απλούς και καθημερινούς χρήστες του Facebook, σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες του CEO του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά media, τις τελευταίες μέρες χιλιάδες αφελείς χρήστες έχουν κοινοποιήσει την εν λόγω ψευδή είδηση με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν 4,5 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που οδήγησε το Facebook να βγάλει επίσημη ανακοίνωση, μέσω ενός εκπροσώπου του, ότι σε καμία περίπτωση δεν αληθεύει η συγκεκριμένη είδηση.
«Μην πιστεύετε όσα διαβάζετε στο Ίντερνετ», ανέφερε σχετική διευκρίνιση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι οι χρήστες δεν πρέπει να προτρέπουν τους φίλους τους να κοινοποιούν ψευδές ειδήσεις.
z2
Πηγή: makeleio.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου