Amfipoli News: Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα τυριού

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα τυριού


Μερίδες: 4
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2/3 του φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1/2 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
λίγο μάραθο
1/2 φλιτ΄ζανι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα τυριού
1/3 του φλιτζανιού αλεύρι
60 γρ. βούτυρο
300 ml γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο


Εκτέλεση


  1. Για τα μπιφτέκια: Ανακατεύετε τον κιμά κοτόπουλου, με το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτετε τη φρυγανιά, το αυγό, το τυρί, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το μάραθο, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά και πλάθετε τα μπιφτέκια.
  2. Για τη σάλτσα τυριού: Βάζετε σε μια το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε το αλεύρι και το ανακατεύετε συνεχώς για 1'-2'.  Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε συνέχώς με το σύρμα για να μην σβωλιάσει το μείγμα . Μόλις πήξει ελαφρώς το αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε τα τυριά, το αλατοπίπερο το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
  3. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε στρογγυλό ταψί και περιχύνετε με τη σάλτσα τυριού. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ψήνετε στους 180° C για 25' περίπου.


Πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου