Amfipoli News: Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας


Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 40 λεπτά
Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά


κιμάς χοιρινός: 400 γρ.
κιμάς μοσχαρίσιος: 400 γρ.
ψωμί μπαγιάτικο: 2 φέτες (μόνο η ψίχα)
γάλα: 200ml
σκόρδο: 3 σκελίδες, λιωμένες
μαϊντανός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
αυγά: 2
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
αλάτι: λίγο
Για τη σάλτσα
ντομάτα στον τρίφτη: 500 γρ.
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
καρότα: 2 τριμμένα στον τρίφτη
σέλινο: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
ζάχαρη: λίγη
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
αλάτι: όσο θέλετε


Εκτέλεση
  1. Ζυμώνετε τα δυο είδη του κιμά, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο γάλα και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι και το αλατοπίπερο, μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
  2. Τα τηγανίζετε σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν εσωτερικά.
  3. Για τη σάλτσα ντομάτας, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την τριφτή ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 20’ - 25’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της σάλτσας.
  4. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντομάτας ή αν θέλετε βράζετε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα για 10.
Πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου