Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
στήθη κοτόπουλου: 2 χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε κυβάκια
σπαγγέτι: 500 γρ.
λεμόνι: 1/2, ο χυμός
ντοματίνια: 400 γρ. λιωμένα στο μπλέντερ (χωρίς φλούδες και σπόρους)
βούτυρο: 3 κουταλιές
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
πιπεριά κόκκινη: 1 ψιλοκομμένη
άνηθος: 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ζάχαρη: λίγη
ροκφόρ ή μπλε τυρί: 80 γρ. λιωμένο με πιρούνι
Εκτέλεση
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ντοματίνια. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κυβάκια κοτόπουλου με τα κρεμμύδια για 6’ - 7’. Κατόπιν ρίχνετε τα πολτοποιημένα ντοματίνια και την πιπεριά, περιχύνετε με το λεμόνι, προσθέτετε λίγη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 30’.
- Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό (στο οποίο αν θέλετε προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο), σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο το ροκφόρ και τον άνηθο και βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά. Για να σερβίρετε, ρίχνετε στα ζυμαρικά τη σάλτσα, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Πηγή: icookgreek.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου