Amfipoli News: Ζουμερό λάβα κέικ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ζουμερό λάβα κέικ


Υλικά (Για 2-4 άτομα)

Για το λάβα κέικ
125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνια βούτυρο  μαλακό
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
2 ολόκληρα αυγά + 2 κρόκοι
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για την σαντιγί
2 φλιτζάνια  κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Για το λάβα κέικ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετείτε 4 φύλλα μικρά λαδόκολλάς σε 4 κεραμικά μπολ.

Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε σε μπολ την σοκολάτα ψιλοκομμένη μαζί με το βούτυρο, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια χτυπάτε το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνετε στο μείγμα την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με σύρμα.

Χωρίζετε το μείγμα στα 4 μπολ.
Ψήστε για 8 - 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με σαντιγί.
Για την σαντιγί
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ σε υψηλή σκάλα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Πηγή: sidagi.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου