Amfipoli News: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ: Κόβοντας αυτές τις κακές συνήθειες θα καταφέρεις να κρατήσεις τα γηρατειά όσο πιο μακριά γίνεται!

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ: Κόβοντας αυτές τις κακές συνήθειες θα καταφέρεις να κρατήσεις τα γηρατειά όσο πιο μακριά γίνεται!


Είναι απολύτως βέβαιο πως δεν πρόκειται να γλιτώσεις ούτε τα γηρατειά, ούτε τις άσπρες τρίχες που φέρνουν μαζί τους.Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να γεράσεις μια ώρα αρχύτερα. Κάποιες κακές συνήθειες της καθημερινότητάς σου, όχι μόνο βλάπτουν τον οργανισμό σου αλλά κάνουν το ρολόι της ζωής σου να τρέχει πιο γρήγορα. Ιδού τι πρέπει να κάνεις για να το επιβραδύνεις και να κρατήσεις τα γηρατειά όσο πιο μακριά γίνεται:

Αγχώνεσαι υπερβολικά
Το άγχος κάνει πάρτι καθημερινά στον οργανισμό σου, φθείροντας τα πιο ενεργά σημεία του εγκεφάλου σου. Επιπλέον, το στρες από μόνο του μπορεί να σε κάνει να δείχνεις οκτώ χρόνια μεγαλύτερος – αυτό δεν είναι ένα τυχαίο νούμερο, είναι αποτέλεσμα ερευνών. Κι εννοείται ότι, όσα περισσότερα στρεσογόνα περιστατικά αντιμετωπίζεις, τόσο αυξάνεται και ο κακός αυτός αριθμός Καταπολέμησε το, λοιπόν. Είναι κρίμα να μοιάζεις με το Γκόλουμ από τα 40 σου.


Έχεις κακό ωράριο ύπνου
Μία έρευνα του 2014 από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης συμπέρανε ότι όσο λιγότερο κοιμόμαστε, τόσο περισσότερο γερνάμε. Από την άλλη πλευρά, ο πολύωρος ύπνος έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη. Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό; Ισορροπία. Ένας καλός οκτάωρος ύπνος – με την προϋπόθεση ότι θα πηγαίνεις για ύπνο νωρίς – θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να ξεκουράζεται επαρκώς και και δείχνει ξεκούραστος. Και φρέσκος…


Δεν λες ποτέ «όχι» σε γλυκό
Σίγουρα, το γλυκό μπορεί να σου φτιάξει την ημέρα. Είναι ένας καλός φίλος σε μία δύσκολη στιγμή. Αλλά είναι και ύπουλος σύντροφος. Γιατί μπορεί να νιώθεις ευδαιμονία με την κάθε δαγκωνιά μπισκότου ή σοκολάτας, αλλά η ζάχαρη – εκτός του ότι μεγαλώνει τις κοιλιές – σαμποτάρει το δέρμα σου δημιουργώντας ρυτίδες και αλλοιώνοντας την ουσία της ελαστίνης. Την ουσία δηλαδή, που ευθύνεται για το πόσο σφιχτό είναι το δέρμα μας και πόσο νέοι δείχνουμε.
Εκτός όλων αυτών, έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν αναψυκτικά (είναι γεμάτα ζάχαρη) έχουν περισσότερες πιθανότητες να δείχνουν μεγαλύτεροι, αφού η ζάχαρη επηρεάζει αισθητά τα επίπεδα γλυκόζης τους.


Δεν έχεις αρκετούς φίλους
Μοιάζει «εξωγήινο» και μόνο στο άκουσμα, αλλά οι φίλοι – μαζί με την παρέα και τον χαβαλέ – έχουν και την ικανότητα να παρατείνουν τη νεότητά σου. Και πως το κάνουν αυτό; Με την παρουσία τους, μειώνουν το στρες που τόσο πολύ σε ταλαιπωρεί. «Οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις επηρεάζουν τον ρυθμό της γήρανσης, γιατί κρατούν χαμηλά τα επίπεδα του άγχους μας» αναφέρει ο δρ. Michael Roizen, ψυχοθεραπευτής στο Κλινικό Νοσοκομείο του Cleveland. Οπότε, αν είσαι από εκείνους που προτιμούν να περνούν τις περισσότερες ώρες μόνοι τους, χωρίς να χαμογελούν στον κόσμο και να γνωρίζουν νέους ανθρώπους, μάλλον την έχεις πατήσει άσχημα.


Βλέπεις πάρα πολλές τηλεοπτικές σειρές
Είναι η έρευνα που θα θέλαμε να μην ισχύει. Που παρακαλάμε να έχει γίνει κάτι λάθος με τις μετρήσεις ή να βγει κάποιος από τα επιστημονικά κεφάλια και να πει πως μας έκανε φάρσα. Οι επιστήμονες, όμως, του Πανεπιστημίου του Queensland υποστηρίζουν ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάμε μπροστά στην τηλεόραση, τόσο πιο γρήγορα γερνάμε. Για την ακρίβεια, «κάθε ώρα μπροστά στην τηλεόραση, μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά 20 λεπτά». Η συνταγή εδώ είναι απλή: λιγότερη TV, περισσότερος αέρας και άσκηση.


Δεν προσέχεις το δέρμα σου
Μπορεί η Ελλάδα να είναι η χώρα του ήλιου και να έχουμε μάθει να λατρεύουμε την ηλιοθεραπεία και το μαύρισμα, αλλά όταν μιλάμε για νεανικό δέρμα, ο ήλιος είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους εχθρούς. Παρότι το σώμα μας χρειάζεται τις ακτίνες του ήλιου – περίπου 15 λεπτά 3 φορές την εβδομάδα – για να μπορεί να παράγει τη βιταμίνη D, η συνεχής έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει τις πιθανότητες για: ρυτίδες, κηλίδες και καρκίνο του δέρματος. Και όλοι ξέρουμε πολύ καλά πως δείχνει μία επιδερμίδα γεμάτη ρυτίδες και περίεργες καφέ κηλίδες. Τον καρκίνο δεν τον συζητάμε καν…


Δεν βρίσκεις χρόνο για άσκηση
Δεν χρειάζεται να τονίσουμε τα βασικά οφέλη της γυμναστικής. Το να ιδρώνεις κάνει καλό στο σώμα σου αλλά και στον εγκέφαλό σου, αφού τον βοηθάει στην αντιμετώπιση του στρες. Επιπλέον, η γυμναστική συνδέεται με τη μείωση των δεικτών φλεγμονών – οι οποίες αποτελούν συμπτώματα της γήρανσης – με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι όσο περισσότερο καθόμαστε στον καναπέ χωρίς να ασκούμαστε, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποδόμηση των φυσικών λειτουργιών του οργανισμού και τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος ενός πρόωρου θανάτου.
Ακόμα να πειστείς; Μάθε λοιπόν ότι 15 λεπτά άσκησης, μπορούν να προσθέσουν μέχρι και τρία χρόνια παραπάνω στη ζωή σου. Πέσε και παίρνε…


Πηγή: askmen
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου