Μερίδες: 4
Δυσκολία: μέτριο
Υλικά
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες κονσέρβας
1 κουταλιά ντοματοπελτές
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
400 γρ. γαρίδες βρασμένες
150 γρ. ρύζι μακρύκοκο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε για 2'-3' μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1' ακόμη.
Ρίχνετε τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ το θυμάρι, το πιπέρι, αλατοπίπερο, το ρύζι και 400 γρ. ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 10' μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Στη συνέχεια ρίχνετε τις γαρίδες που έχετε βράσει από πριν, ανακατεύετε, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Από τη φίλη μας Βάσω Κανελλοπούλου
Πηγή: icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου