Υλικά
- 500 γραμμάρια μακαρόνια ολικής
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φετούλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας
- Ρίγανη, βασιλικό ξερό
- 1 κουταλιά μαύρες ελιές κομμένες
- 150 γραμμάρια φέτα, κομμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- Παρμεζάνα για τρίψιμο
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο
- Σε πολύ νερό βράστε τα μακαρόνια όσο χρόνο απαιτούν
- Στο τηγάνι προσθέστε το κοτόπουλο και ροδίστε το 5 λεπτά, και περισσότερο αν χρειάζεται
- Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τον βασιλικό και χαμηλώστε τη φωτιά
- Αφήστε να σιγοβράσει για 5 με 7 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου
- Προσθέστε τις ελιές
- Το πιάτο είναι έτοιμο!
- Σουρώστε τα μακαρόνια και προσθέστε τα στο τηγάνι
- Τελική κίνηση η φέτα: Βάλτε την στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά
- Μπόλικη παρμεζάνα από πάνω και φρέσκο βασιλικό αν έχετε
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου