Amfipoli News: Μία τράπεζα ανοιχτή 24 ώρες και παντού!

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μία τράπεζα ανοιχτή 24 ώρες και παντού!


Ένας μοναδικά εύκολος τρόπος να ενημερώνεσαι για τις τραπεζικές σου συναλλαγές, να πραγματοποιείς πληρωμές χωρίς να "στέκεσαι" στην ουρά και να πληρώνεις λογαριασμούς από την άνεση του σπιτιού σου

Μία βεντάλια τραπεζικών συναλλαγών, από την πιο απλή έως την πιο δύσκολη, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία σε κατάστημα, έχει στη διάθεσή του ο χρήστης του e-banking, από τη στιγμή που αρχίζει να σερφάρει με ασφάλεια στο διαδίκτυο,  χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης. Όσο και αν η καθημερινότητα όλων μας κατακλύζεται από εκκρεμείς συναλλαγές και πληρωμές σε περιορισμένο χρόνο, υπάρχει η λύση.

Μέσα από εξελιγμένες πλέον υπηρεσίες, μπορούν οι καταναλωτές να πληρώνουν το φόρο εισοδήματος αλλά και τον λογαριασμό του κινητού τους με την ίδια ευκολία, να προγραμματίζουν τις πληρωμές τους ή να ελέγχουν το υπόλοιπο και τις κινήσεις των καρτών τους ανά πάσα στιγμή και  χωρίς κόπο, από όπου κι αν βρίσκονται.

Βασισμένες σε τρεις άξονες – ενημέρωση, μεταφορές κεφαλαίων, πληρωμές- μία πλειάδα τραπεζικών συναλλαγών προσφέρονται πλέον στον χώρο του πελάτη, με κάθε μέσο που αυτός θα επιλέξει. Υπολογιστής, tablet, κινητό, σταθερό....και βέβαια, τα ΑΤΜ, για ωράριο πέραν της λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων.

Από ανέξοδα, έως κόστος χαμηλότερο των αντίστοιχων εργασιών στα καταστήματα, παρέχεται πλέον η δυνατότητα στον καταναλωτή, να ρυθμίσει τις τραπεζικές του εκκρεμότητες, ηλεκτρονικά, ορίζοντας νέα σύνορα στις τραπεζικές σχέσεις.

Χρόνο και ηρεμία υπόσχεται χαρακτηριστικά η Alpha Bank, που απευθύνεται σε πελάτες που θέλουν με σύγχρονο και φιλικό τρόπο να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι σε μία μόλις επίσκεψη σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας, ο κάθε πελάτης μπορεί να αποκτήσει τους προσωπικούς του κωδικούς και να γίνει e-ready.

Ενημέρωση

Ανά πάσα στιγμή, οι χρήστες του e-banking έχουν τη δυνατότητα να δουν την πλήρη εικόνα της τραπεζικής τους δραστηριότητας, αναλυτικά και εξ ολοκλήρου, για λογαριασμούς τους που τηρούνται  σε ευρώ ή σε συνάλλαγμα.

Έτσι, οι συναλλασσόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας , τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους,  αλλά και των στεγαστικών ή καταναλωτικών τους δανείων ακόμη και τις επενδύσεις τους.

Να πληροφορούνται για νέα τραπεζικά προϊόντα, καταθέσεις και δάνεια. Να ελέγχουν κάθε μεταφορά ή πληρωμή που έχει διενεργηθεί ή είναι υπό εκτέλεση. Να ανατρέχουν στο ιστορικό πληρωμών τους, εκτυπώνοντας μάλιστα και το σχετικό αποδεικτικό συναλλαγής, εκκρεμούς ή μη, με δυνατότητα εκτύπωσης ή αποθήκευσης σε αρχεία (pdf και xls).

Η Alpha Bank ενημερώνει  αναλυτικά για όλα τα παραπάνω μέσα από τις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Mobile Banking ή το Alphaphone Banking χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, τα ηλεκτρονικά κανάλια της Alpha Bank παρέχουν επιπλέον υπηρεσίες για την πληρέστερη ενημέρωσή του πελάτη όπως:

Την υπηρεσία Alpha e-statements, που καταργεί τη φυσική αποστολή αντιγράφων, αντικαθιστώντας την με την ηλεκτρονική αποστολή και αρχειοθέτηση προκειμένου να έχει πρόσβαση στο αρχείο των αντιγράφων των προϊόντων του (λογαριασμών, καρτών, δανείων) με ασφάλεια.

Την υπηρεσία Alpha Alerts, για να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις σε λογαριασμούς, κάρτες αλλά και για συναλλαγές ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Διαθέτει ειδική θυρίδα ηλεκτρονικών μηνυμάτων για σημαντικά θέματα από την Τράπεζα
Μεταφορές

Εύκολες και ασφαλείς μεταφορές χρημάτων μεταξύ λογαριασμών των πελατών στην ίδια τράπεζα ή προς άλλες τράπεζες εντός και εκτός συνόρων, υπόσχεται το e- banking , μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Μεταφορές ποσών μεταξύ λογαριασμών του ιδίου κατόχου ή τρίτων που τηρούνται στην ίδια τράπεζα, ανέξοδα ή σε άλλες τράπεζες, με χρεώσεις σαφώς φθηνότερες από τα τραπεζικά καταστήματα. 

Μεταφορές σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, σε επιλεγμένη ημερομηνία, δεσμεύοντας ή όχι το ποσό μέχρι την ημερομηνία εκτέλεσης, σε λογαριασμούς:

της Τράπεζας (ιδίου ή τρίτων), άμεσα και χωρίς χρέωση

άλλων τραπεζών εσωτερικού που συνεργάζονται με το σύστημα DiasTransfer

τραπεζών εξωτερικού, σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο

Να σημειωθεί μάλιστα ότι συνήθως για μεταφορές σε άλλες τράπεζες, ή σε λογαριασμό τρίτου εντός της ιδίας, απαιτείται για λόγους προστασίας η εισαγωγή ενός Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας.

Παράλληλα, η Alpha Bank, αναγνωρίζει τις ανάγκες για άμεση ενημέρωση και ενημερώνει τον πελάτη μέσω της υπηρεσίας  Alpha alerts, για συναλλαγές ηλεκτρονικής τραπεζικής. Επιπρόσθετα, αν έχει ο συναλλασσόμενος προδηλώσει λογαριασμούς της Alpha Bank στο προφίλ του, δεν υπάρχει όριο ενώ για την αποστολή χρημάτων σε άλλη Τράπεζα, το ανώτατο όριο για τους ιδιώτες πελάτες, είναι το ποσό των 15.000  ευρώ ανά συναλλαγή και ημέρα ή του ισόποσου, αν πρόκειται για άλλο νόμισμα.

Μέσω των εύχρηστων τραπεζικών υπηρεσιών, επιτρέπεται η παρακολούθηση της κατάστασης της κάθε εντολής μεταφοράς και του συνολικού ιστορικού των μεταφορών που καταχωρεί ο πελάτης μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Τράπεζας , η εκτύπωση αντιγράφου συναλλαγής και αποθήκευση του σε pdf αρχείο ή ακόμα και η ακύρωση των εντολών μεταφορών που δεν έχουν ακόμα εκτελεστεί. Αν πραγματοποιεί συχνά συγκεκριμένες μεταφορές όπως η πληρωμή ενοικίου για παράδειγμα, μπορεί να ορίσει να επαναλαμβάνονται αυτές κάθε μήνα ή όποτε επιθυμεί.

Πληρωμές

E- banking  και πάλι, η σωτήρια μέθοδος για πληρωμές και οφειλές σε τράπεζες και πλήθος εταιριών, μέσω πολλών.... μέσων και....χωρίς ωράριο! Τι μπορούν να πληρώσουν όσοι χρησιμοποιούν τα κανάλια της ηλεκτρονικής τραπεζικής; Σχεδόν τα πάντα!

Με περισσότερες από 400 πληρωμές στη διάθεση των πελατών, η Alpha Bank οργάνωσε τις πληρωμές με τέτοιο τρόπο ώστε να με ευκολία και ταχύτητα να διεκπεραιώνονται οι συναλλαγές ακόμα και σε δόσεις ή με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, όπου επιτρέπεται. Κάρτες ή δάνεια, πληρωμές δημοσίου, ΔΕΥΑ ή ΔΕΚΟ, εταιριών τηλεφωνίας, ασφαλιστικών εταιριών ή ακόμα και δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.   

Συνοπτικά, οι πελάτες μπορούν να προγραμματίσουν ή να διεκπεραιώσουν άμεσα μία πληρωμή, να ανατρέξουν στο ιστορικό πληρωμών τους και να αποθηκεύσουν το αντίγραφο συναλλαγής. Άλλωστε, ανεξάρτητα από το μέσο διεκπεραίωσης της πληρωμής (κινητό, υπολογιστή, tablet, ακόμα και τηλεφωνικά με τη βοήθεια εκπροσώπου), οι συναλλαγές στο ιστορικό του χρήστη e-banking εμφανίζονται ενοποιημένες και συγκεντρωτικά, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να τις επαναλάβει ή να ενημερωθεί.

Αναλυτικά, ποιές θα μπορούσαν ενδεικτικά να είναι κάποιες βασικές καθημερινές πληρωμές που θα μπορούσαν οι χρήστες ηλεκτρονικής τραπεζικής να διεκπεραιώσουν;

Ξεκινάμε!

Κατ' αρχήν, τους λογαριασμούς των καρτών τους, σε οποιαδήποτε τράπεζα και αν έχουν εκδοθεί.
Τις δόσεις των στεγαστικών, καταναλωτικών, προσωπικών και λοιπών δανείων τους
Τους λογαριασμούς του Δημοσίου  όπως π.χ. Βεβαιωμένες Οφειλές ΔΟΥ (ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος, Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ), ΕΝ.Φ.Ι.Α κλπ)
Οφειλές Δημοσίου και Επιμελητηρίων
Eργόσημο
Κτηματολόγιο
Τέλη Κυκλοφορίας
e- Παράβολο
ΔΕΚΟ, ΔΕΥΑ και Εταιριών του Δημοσίου, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ
Ταμείων ( π.χ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, ΙΚΑ, ΤΣΑΥ Εργοδοτών ....)
Ενέργειας
Υδρευσης
Εταιρίες Τηλεφωνίας Σταθερής Κινητής, Internet
Ασφαλιστικές Εταιρίες ( ελληνικές και ξένες)
Δωρεές σε Εταιρίες Κοινωνικού Σκοπού (WWF, Unicef, Aρκτούρος, Γιατροί του Κόσμου, ΕΛΕΠΑΠ, ΕΛΠΙΔΑ, Παιδικά Χωριά SOS,  ActionAid, Greenpeace….)
Λοιπές Εταιρίες ( Χρυσός Οδηγός, ΟΠΑΠ, ΣΤΟΙΧΗΜΑΝ, ΕΠΑ, Τειρεσίας, Νέα Οδός, Αττικές Διαδρομές, ΑΝΕΚ, Μινωικές Γραμμές και Blue Star Ferries...  και πλήθος άλλων)
Οι πληρωμές πραγματοποιούνται με δύο κυρίως τρόπους. Είτε με χρέωση των λογαριασμών σε ευρώ που έχουν δικαίωμα χρέωσης για το e-banking, είτε με χρέωση των πιστωτικών καρτών του πελάτη, που επίσης έχουν συνδεθεί κατά τη δημιουργία του ηλεκτρονικού προφίλ του πελάτη, με τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών.
Εδώ να σημειωθεί ότι με ορισμένες πιστωτικές κάρτες υπάρχει η δυνατότητα πληρωμών με σύστημα δόσεων, ενώ προσμετρώνται και οι σχετικοί Bonus πόντοι στο δημοφιλές πρόγραμμα της Alpha Bank.
Πληρωμές μπορούν να γίνουν άμεσα ή σε επιλεγμένη μελλοντική ημερομηνία. Με δέσμευση ποσού ή όχι, χωρίς απώλεια τόκων, μέχρι την επιλεγμένη ημερομηνία εκτέλεσης της πληρωμής.
Ανέξοδα για πληρωμές οφειλών σε προϊόντα της Τράπεζας του πελάτη ή με μικρή χρέωση ανάλογα με την πληρωμή και  πάντως, με χαμηλότερο κόστος από ότι στο κατάστημα. Υπενθυμίζεται ότι για μελλοντική ημερομηνία, αν δεν έχει δεσμευθεί το ποσό, θα πρέπει ο πελάτης να φροντίσει ώστε να υπάρχει διαθέσιμο και επαρκές υπόλοιπο, την ημερομηνία της πληρωμής.
Απόκτηση προϊόντων
Μέσα από τα κανάλια του e-banking, γίνονται ακόμα περισσότερα από απλές συναλλαγές. Μπορούν για παράδειγμα, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να ανοίξουν μία προθεσμιακή κατάθεση με ελκυστικό επιτόκιο, από την άνεση του σπιτιού τους. Και αυτό, είναι μόνο η αρχή...
Θέλετε κι εσείς να γίνετε e-Banker;
*Αν θέλετε να γίνετε κι εσείς χρήστης των υπηρεσιών e-Banking της Alpha Bank, αρκεί μία μόλις επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματά της και γίνεται χωρίς χρέωση. Η επίσκεψη είναι απαραίτητη για να πιστοποιήσει η τράπεζα την ταυτότητά σας και να σας παραδώσει τους σχετικούς κωδικούς ώστε να διενεργείτε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας όταν και όποτε εσείς το επιθυμείτε.
Για το λόγο αυτό κατά την επίσκεψή σας στο Κατάστημα :
Συμπληρώνετε τη σχετική αίτηση, προσκομίζοντας την αστυνομική σας ταυτότητα (ή άλλο  πιστοποιητικό για ταυτοποίηση) και υπογράφετε τα απαραίτητα έγγραφα.
Παραλαμβάνετε Κωδικό Συνδρομητή και προσωρινό Μυστικό Κωδικό, τον οποίο θα κληθείτε να αλλάξετε κατά την πρώτη είσοδό σας στο Alpha Web Banking.
Ενεργοποιείτε άμεσα τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, αν το επιθυμείτε.
Δεν χρειάζεται να επιλέξετε κάποιο κανάλι για να διενεργήσετε τις συναλλαγές σας ηλεκτρονικά, αφού η εγγραφή στις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Mobile Banking και Alphaphone Banking είναι ενιαία και σας παραδίδονται διακριτοί κωδικοί για να επιλέγετε εσείς το κανάλι που επιθυμείτε κάθε φορά.


Πηγή: news247.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου