Μερίδες: 4
Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
300 γρ. ρύζι ιταλικό (arborio)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 πιπεριά Φλωρίνης κονσέρβας ψιλοκομμένη
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες (χωρίς σπόρους)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
900 ml ζωμός από κρεατόσουπα ή ένας κύβος διαλυμένος σε 900 ml νερό
λίγος φρέσκος ή ξερός βασιλικός
300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε μικρά μπαλάκια
80 γρ. φύλλα ρόκας πλυμένα και στραγγισμένα
αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει διαφανές.
- Κατόπιν προσθέτετε το λευκό κρασί, την πιπεριά, τις ντομάτες, το χυμό της ντομάτας και το μισό ζωμό από την κρεατόσουπα και βράζετε μέχρις ότου απορροφήσει το ρύζι τα υγρά του.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό, το βασιλικό (φρέσκο ή ξερό) και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν πάλι τα υγρά. Στο τέλος προσθέτετε τη φρέσκια μοτσαρέλα και τη ρόκα και σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου