Amfipoli News: Ρύζι με ντομάτες, πιπεριά και μοτσαρέλα

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ρύζι με ντομάτες, πιπεριά και μοτσαρέλα


Μερίδες: 4
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

300 γρ. ρύζι ιταλικό (arborio)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 πιπεριά Φλωρίνης κονσέρβας ψιλοκομμένη
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες (χωρίς σπόρους)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
900 ml ζωμός από κρεατόσουπα ή ένας κύβος διαλυμένος σε 900 ml νερό
λίγος φρέσκος ή ξερός βασιλικός
300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε μικρά μπαλάκια
80 γρ. φύλλα ρόκας πλυμένα και στραγγισμένα
αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


  1. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει διαφανές.
  2. Κατόπιν προσθέτετε το λευκό κρασί, την πιπεριά, τις ντομάτες, το χυμό της ντομάτας και το μισό ζωμό από την κρεατόσουπα και βράζετε μέχρις ότου απορροφήσει το ρύζι τα υγρά του.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό, το βασιλικό (φρέσκο ή ξερό) και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν πάλι τα υγρά. Στο τέλος προσθέτετε τη φρέσκια μοτσαρέλα και τη ρόκα και σερβίρετε.

Πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου