Μισούσε, συχαινόταν τον άντρα της, τον Φίλιππο, έναν άνδρα γεννημένο πολεμιστή, πολέμαρχο υψηλής κλάσεως, που έπινε τη ζωή του με καταχρήσεις. Αυτή, λοιπόν, η Ολυμπιάς, από σόι βασιλικό της Ηπείρου, έκανε τερατώδεις σκέψεις στη μοναξιά της και συνωμοτούσε συνεχώς προκειμένου να πραγματοποιήσει τα εξουσιαστικά σχέδια της.
Στις 20 Ιουλίου, το 356, γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος και πέθανε σα σήμερα 10 Ιουνίου το 323. Φοβερά πράγματα.
Η Ολυμπιάδα θαρρούσε πως τελικά είχε πείσει τον γιο της ότι δεν τον γέννησε με αυτόν τον πόρνο, το αρχικάθαρμα Φίλιππο, αλλά με τον ημίθεο Ηρακλή.
Σήμερα θα αναφέρω ένα επεισόδιο, ιστορικό, αληθινό.
Η Ολυμπιάδα ήθελε να κατακτήσει την Ασία! Να ολοκληρώσει ό,τι είχε ξεκινήσει το καμάρι της. Βρίσκεται στην Ήπειρο και έχει πάρει μαζί της την νύφη της Ρωξάνη, και με τον εγγονό της, που τον έχει ονομάσει επίσης Αλέξανδρο.
Σε πρώτη φάση η γιαγιά του μικρού Αλέξανδρου, για πάρτη του, θέλει να καταλάβει την Μακεδονία, το βασίλειο της οποίας έχει ήδη χάσει την Θράκη και την Ήπειρο.
Παντοδύναμος Μακεδονάρχης ο Κάσσανδρος, αλλά και η Ολυμπιάδα είναι αδίστακτη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πάρει δύο φορές το Όσκαρ στην τέχνη της εκδίκησης.
Ο Κάσσανδρος απουσιάζει, σε μπίζνες πολεμικές, όπως κατά σύστημα παλαιότερα ο Φίλιππος, ο πατέρας του Αλέξανδρου έκανε εκστρατείες εκτός έδρας. Με δικό της στρατό, αρχηγός η Ολυμπιάς, μπουκάρει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Αντιστάθηκε ο αδελφός του Κάσσανδρου με 100 δικούς του. Τους κατέσφαξε η Ολυμπιάδα.
Συνέβη το 317, έξι χρόνια μετά το θάνατο του Αλέξανδρου. Επανέρχεται από την Πελοπόννησο ο Κάσσανδρος, πολιορκεί την Ολυμπιάδα, που δεν άντεξε τον αποκλεισμό και κινδύνευε να πεθάνει από την πείνα. Τελικά, την ξεπάστρεψαν τον άλλο χρόνο, το 316.
newsone.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου