Amfipoli News: Πουγκιά με σπανάκι και ανθότυρο

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Πουγκιά με σπανάκι και ανθότυρο


Μερίδες: 12
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

Υλικά για 12 πουγκιά
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
λίγο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. ανθότυρο κομματιασμένο
80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
φυλλαράκια τσάιβ για να δέσετε τα πουγκιά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


  1. Χτυπάτε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά για τα πουγκιά εκτός από το βούτυρο μέχρι να γίνουν χυλός. Ζεσταίνετε σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο και ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυμό.
  2. Απλώνετε καλά το χυλό (όπως φτιάχνετε τις κρέπες) και μόλις ροδίσει από τη μια πλευρά και αρχίσει να ξεκολλάει αναποδογυρίζετε για να ροδίσει και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και φτιάχνετε άλλα 11 πουγκιά.
  3. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το ανθότυρο, το ροκφόρ, τον άνηθο, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά.
  4. Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε κρέπας δυο κουταλιές γέμιση και ανασηκώνετε τις άκρες για να φτιάξετε ένα πουγκί. Δένετε το πουγκί με τσάιβ. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας 12 πουγκιά. Όταν πρόκειται να σερβίρετε τα πουγκιά τα ζεσταίνετε ελαφρά.
Πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου