Amfipoli News: Πικάντικο ριζότο

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Πικάντικο ριζότο


Υλικά για 2-4 άτομα


1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα καυτερή)
Φρέσκο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
1 κύβο λαχανικών
2 φλιτζάνια ρύζι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό, το κρασί και τον κύβο λαχανικών. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτετε και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν για 8 λεπτά.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1,5 φλιτζάνι νερό μέχρι να πάρει μια βράση. Ρίχνετε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύετε πάλι.
Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και συμπληρώνετε το υπόλοιπο νεράκι, μαγειρεύοντας για 15 λεπτά. Ανακατεύετε τακτικά.
Προς το τέλος ρίχνετε το τυρί κρέμα, αν χρειαστεί προσθέτετε ίσως λίγο νερό ακόμη. Μόλις το ρύζι μαλακώσει, ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου