Υλικά
4 κολοκυθάκια μέτρια
250γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αβγά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φέτα κομματιασμένη
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
4 κουτ. σούπας άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας πάπρικα
6 αβγά μάτια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα ντομάτας
4 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μαζί με την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε μπολ χτυπάτε ελαφρά τα δύο από τα αβγά και ανακατεύετε με την κεφαλογραβιέρα, τη φέτα, τη φρυγανιά, τα αρωματικά και τα κολοκυθάκια. Μοιράζετε το μίγμα σε 6 τσέρκια ατομικά και ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε στο μεταξύ τη σάλτσα ντομάτας: σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Ανακατεύετε το μαϊντανό και περνάτε, αν θέλετε, τη σάλτσα από το μπλέντερ.
Όταν ψηθούν τα κολοκυθάκια, τα σερβίρετε σε ατομικά πιάτα ή σε πιατέλα, βγάζετε τα τσέρκια και τα σκεπάζετε, αν θέλετε, με ένα αβγό μάτι. Τα συνοδεύετε με τη σάλτσα ντομάτας.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου