Mερικά κόλπα στην κουζίνα πραγματικά αλλάζουν τις ζωές μας. Δείτε αναλυτικά ποια είναι και γιατί!
#1. Αν κάτω από το κοτσάνι το αβοκάντο είναι πράσινο ή κίτρινο τότε είναι αρκετά ώριμο. Αν είναι καφέ, είναι ακόμα άγουρο
#2. Για να ψιλοκόψετε τα φρέσκα μυρωδικά σας, χρησιμοποιείστε τον κόφτη της πίτσας.
#3. Για διάφανα παγάκια, μη χρησιμοποιείτε παγωμένο νερό βρύσης, αλλά βρασμένο!
#4. Mπορείτε να κόψετε τις πατάτες σας με την συσκευή που κόβετε τα μήλα.
#5. Σπάστε τα αυγά σε επίπεδη επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι, αντί στα χείλη του μπωλ, για λιγότερα σπασίματα στο τσόφλι.
#6. Βγάλτε εύκολα τα κομμάτια από τσόφλι αυγού, βρέχοντας τα δάχτυλά σας.
#7. Δείτε πόσο χρόνο χρειάζονται τα αυγά για να βράσουν ανάλογα με το πόσο μελάτα τα θέλετε.
#8. Ψήστε στους 250 βαθμούς τα αυγά σας για 30 λεπτά. Θα μυρίζουν λιγότερο και θα είναι πιο κρεμώδη, αξίζει η αναμονή.
Κι επίσης, το ταψάκι των μάφιν είναι ιδανικό για ψήσιμο αυγών στο φούρνο.
#9. Βάλτε ένα ξύλινο κουτάλι πάνω από την κατσαρόλα όσο βράζετε τα μακαρόνια, για να μην κυλήσει ο αφρός.
#10. Βάλτε το βραστό αυγό σας σε ένα ποτηράκι με λίγο νερό και ταρακουνήστε το καλά. Το τσόφλι θα βγει αμέσως!
#11. Άλλος τρόπος για να ξεφλουδίσετε εύκολα το αυγό σας είναι να βάλετε μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό που θα το βράσετε.
#12. Γυρίστε τα μαχαίρια ανάποδα στη θήκη τους για να μη σκουριάσουν γρήγορα
#13. Ένα καλό κολπάκι για να ξεφλουδίσετε μάνγκο!
#14. Ένα καλαμάκι είναι ο ιδανικός τρόπος να αφαιρέσετε το κοτσάνι από τις φράουλες.
#15. Οι μπανάνες μένουν περισσότερο φρέσκες αν τυλίξετε με σελοφάν το κοτσάνι τους.
#16. Για να εμποδίσετε τις πατάτες να βγάλουν βλαστούς, βάλτε ανάμεσά τους ένα μήλο.
#17. Λίγο αλάτι ή κανέλα στον καφέ σας όσο τον φιλτράρετε θα σας κάνει ακόμα πιο μαγική την εμπειρία του ροφήματος.
Το αλάτι κόβει την πικράδα, ενώ η κανέλα τονίζει το άρωμά του.
#18. Δείτε πώς κόβουμε έξυπνα τα ντοματίνα
#19. Με ένα μισογεμάτο ποτήρι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων, εμποδίζετε το φαγητό σας να στεγνώσει.
#20. Τόσα χρόνια λάθος το κόβαμε το καρπούζι:
#21. Να κόβετε την πιπεριά ανάποδα, για να μην γεμίζετε τις επιφάνειες κοπής με σπόρια
#22. Δυσκολεύεστε να φτιάξετε ομελέτα; Στη συσκευή για βάφλες είναι ευκολότερο.
#23. Αν επιμένετε στον παραδοσιακό τρόπο, προσθέστε λίγο κορν φλάουρ στο μίγμα σας.
Και θα είναι οι καλύτερες που φτιάξατε ποτέ.
#24. Για να τσεκάρετε αν είναι φρέσκο ένα αυγό, βάλτε το σε νερό:
Στα αριστερά έχουμε το πιο φρέσκο αυγό, το μεσαίο είναι μιας εβδομάδας και το τελευταίο δεξιά είναι 3 εβδομάδων.
#25. Μαγειρέψτε με ζωμό αντί νερό. Θα καταλάβετε στη γεύση τη διαφορά.
#26. Λίγη μαγειρική σόδα στο κρέας, το κάνει ευκολότερο στο μαγείρεμα και πιο μαλακό όταν το τρώμε.
#27. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε στο κρασί σας είναι να βάλετε πάγο. Αντί για πάγο, προτιμήστε λίγες ρώγες σταφυλιού από την κατάψυξη
διαφορετικό
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου