Amfipoli News: Ζαμπονοτυρόπιτα σε φωλιά σφολιάτας

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ζαμπονοτυρόπιτα σε φωλιά σφολιάτας


Περιγραφή

Ένας διαφορετικός τρόπος παρουσίασης της σφολιάτας που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 σφολιάτα
  • 500 γρ τυριά κίτρινα (κασέρι, ρεγκάτο, milner κ.α)
  • 300 γρ ζαμπόν (κομμάτι ή φέτες)
  • ντομάτα
  • κέτσαπ
  • χυμό ντομάτας
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • αλουμινένιες θήκες ή θήκες muffins

Πώς το κάνουμε:

Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα. Την ανοίγουμε και την κόβουμε στρογγυλή σε μέγεθος να χωράει στις θήκες, να καλύπτει και τα τοιχώματα. Τρίβουμε τα τυριά. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και το ζαμπόν. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα τυριά με το ζαμπόν και την ντομάτα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό ντομάτας, την κέτσαπ, λίγο αλάτι και την ρίγανη. Βράζουμε για λίγο. Αλείφουμε την σφολιάτα με λίγη απο την σάλτσα. Βάζουμε την γέμιση και απο πάνω ρίχνουμε λίγο ακόμα τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά

Λίγα μυστικά ακόμα

Βάλτε μπόλικη απο την γέμιση γιατί με το ψήσιμο "κάθεται" Απο την ντομάτα βγάλτε τα σπόρια για να μην "νερώσει" η γέμιση
Πηγή: sintagespareas.gr 
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου