Τι χρειαζόμαστε:
- ½ κιλό κιμάς
- ½ φλυτζάνι καφέ ρύζι
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνιθος
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 100 γρ. κουκουνάρι
- τα συκωτάκια της γαλοπούλας και αυτά από 2-3 κοτόπουλα
Πώς το κάνουμε:
- Σωτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) μαζί με τον κιμά και τα συκωτάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 20-30 λεπτά να ψηθεί λίγο.
- Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι, κουκουνάρι και τον άνιθο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε και ράβουμε τη γαλοπούλα και αν περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε στις πατάτες στο ταψί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη γαλοπούλα βάζω μουστάρδα, 2-3 πορτοκάλια, λάδι αλάτι, πιπέρι και λίγο μέλι. Ψήνω για 3 ώρες τουλάχιστον σε γάστρα, στους 200 αρχικά και κατεβάζω στους 180 μετά από 1 ώρα. Αν πάρει χρώμα βάζω και αλουμινόχαρτο κάτω από το καπάκι της γάστρας.
newsone.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου