Amfipoli News: Ρίχνει λίγο Αλάτι μέσα στο Σαμπουάν. Δοκιμάστε το κι εσείς και θα Απαλλαγείτε από το Μεγαλύτερο Πρόβλημα των Μαλλιών!

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ρίχνει λίγο Αλάτι μέσα στο Σαμπουάν. Δοκιμάστε το κι εσείς και θα Απαλλαγείτε από το Μεγαλύτερο Πρόβλημα των Μαλλιών!


Το αλάτι, εκτός από το μαγείρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού. Μπορεί να αποτελέσει μια φθηνή, φυσική και αποτελεσματική θεραπεία για τα μαλλιά. Το αλάτι Epsom, το οποίο είναι μια μορφή θειικού μαγνησίου, παρέχει πολλά πλεονεκτήματα τόσο στην ομορφιά και την κηπουρική, όσο και στις οικιακές χρήσεις.
Μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε φαρμακεία και άλλα καταστήματα με χημικά προϊόντα. Έχει πραγματικά πολλαπλές χρήσεις!

Αποτελεί λύση για τα λιπαρά μαλλιά:
Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι Epsom στο μπουκάλι με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε και ανακινήστε το μπουκάλι, έτσι ώστε το αλάτι να διαλυθεί. Βρέξτε τα μαλλιά σας και προσθέστε μια μικρή ποσότητα του σαμπουάν στις παλάμες σας. Τρίψτε τις παλάμες για να γίνει σαπουνάδα και στη συνέχεια κάντε μασάζ στις ρίζες του κεφαλιού σας. Ξεπλύνετε τα μαλλιά καλά και επαναλάβετε τη διαδικασία.
Το πρώτο λούσιμο, αφαιρεί τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής, ενώ το δεύτερο, επιτρέπει το αλάτι να διαπεράσει το δέρμα της κεφαλής και να κάνει τα μαλλιά πιο φρέσκα.
Ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά:
Αναμείξτε ίσες ποσότητες αλατιού και μαλακτικής κρέμας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι Epsom με τρεις κουταλιές της σούπας μαλακτική κρέμα. Ζεσταίνετε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό, έτσι ώστε να μην είναι ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο.

Μετά το σαμπουάν, κάντε μασάζ στις άκρες των μαλλιών σας με αυτό το θερμό μείγμα. Αφήστε το για 20 λεπτά και ξεβγάλτε το.
Άλλες χρήσεις:
Φυσικό Scrub για τα πόδια: Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο με δύο κουταλιές της σούπας αλάτι Epsom και τρίψτε το στα πόδια για λείο και απαλό δέρμα.
Scrub σώματος: Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι Epsom με μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας και χρησιμοποιήστε το ως scrub σώματος.
Για τα χείλη: Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού βαζελίνη με μερικές κουταλιές της σούπας αλάτι Epsom και κάντε μασάζ με το μείγμα πάνω στα χείλη.
Για τα εγκαύματα από τον ήλιο: Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό με δύο κουταλιές της σούπας αλάτι Epsom και ψεκάστε το διάλυμα πάνω στο έγκαυμα για γρήγορη ανακούφιση.
Για τους κάλους στα πόδια: Προσθέστε μισό φλιτζάνι αλάτι Epsom σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας για λίγα λεπτά.
Για τον πονοκέφαλο: Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι Epsom σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το αμέσως.
Για τους τραυματισμούς: Διαλύστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι Epsom σε ένα ποτήρι νερό και εφαρμόστε το πάνω στην πληγείσα περιοχή.


newsup.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου