Amfipoli News: 3 τρόποι για να κάνεις τον μεταβολισμό σου να τρέξει σφαίρα!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

3 τρόποι για να κάνεις τον μεταβολισμό σου να τρέξει σφαίρα!


Κάθε δεκαετία που περνά, ο μεταβολισμός σου επιβραδύνεται κατά 5%. Παίζουν και οι ορμόνες κάποιο ρόλο, αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο δραστήριος γίνεσαι. Ως αποτέλεσμα, χάνεις μυϊκή μάζα, που καίει μεγάλος μέρος των θερμίδων που καταναλώνεις. Μέχρι τα 35 καις 75 θερμίδες λιγότερες την ημέρα σε σχέση με τα 25 – μέχρι τα 65, θα καις 500 λιγότερες. Μπορείς να νικήσεις τη Μητέρα Φύση με τις συμβουλές που σου δίνουμε.

Δες τι θα συμβεί, αν δεν τις ακολουθήσεις:
Στα 20 Η μυϊκή και η οστική μάζα σου είναι στο ζενίθ.
Στα 30 Τα μιτοχόνδρια –τα κυτταρικά εργοστάσια που τροφοδοτούν τους μυς για να χρησιμοποιούν οξυγόνο και να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια- γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά.
Στα 40 Η πτώση στην παραγωγή οιστρογόνων επιβραδύνει περαιτέρω το μεταβολισμό.
Στα 50 Μειώνονται τα επίπεδα των ορμονών που ευθύνονται για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας.

3 τρόποι για να κάνεις τον μεταβολισμό σου να τρέξει σφαίρα!

1 Κάνε διαλειμματική
Με αυτή θα συντομεύσεις το χρόνο άσκησής σου και θα αύξησεις την έντασή της καίγοντας περισσότερες θερμίδες. Ερευνητές από την Αυστραλία παρατήρησαν ότι όσοι ενσωμάτωσαν τα σπριντ στην αεροβική τους άσκηση έχασαν τρεις φορές περισσότερο σωματικό λίπος –και στους μηρούς και την κοιλιά- σε σύγκριση με όσους ασκούνταν σε σταθερό ρυθμό. Οι εκρήξεις ταχύτητας ενεργοποιούν την αντίδραση καύσης λίπους στους μυς. Είτε κάνεις ποδήλατο, είτε κωπηλατική είτε τρέξιμο, προσπάθησε να επιταχύνεις την καύση λίπους: ξεκίνα με σπριντ 8 δευτερολέπτων με 12 δευτερόλεπτα σε χαλαρό ρυθμό ενδιάμεσα. Προσπάθησε να φτάσεις τα 10 σπριντ μέσα σε 20 λεπτά.
2 Σήκωνε αργά
Δεν είναι εύκολο, αλλά όταν κάνεις άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης, μέτρα ως το 3 όταν κατεβάζεις τα βάρη. Η επιβράδυνση αυτή αυξάνει τη διάσπαση του μυϊκού ιστού. Η διαδικασία επανόρθωσης επιταχύνει το μεταβολισμό σου μέχρι και για 72 ώρες μετά την προπόνηση.

Δοκίμασε συμπληρώματα ιχθυελαίων
Ο συνδυασμός τακτικής άσκησης και συμπληρωμάτων ιχθυελαίων αυξάνει τη δραστηριότητα των ενζύμων που ευθύνονται για τη διάσπαση λίπους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση AmericanJournalofClinicalNutrition. Οι συμμετέχοντες που λάμβαναν 6 γραμμάτια ιχθυέλαιο καθημερινά και ασκούνταν τρεις φορές την εβδομάδα μετά από 12 εβδομάδες έχασαν κατά μέσο όρο 1,5 κιλό χωρίς δίαιτα, ενώ εκείνοι που ασκούνταν μόνο είδαν ελάχιστη μείωση βάρους. Αναζήτησε ένα που να περιέχει τουλάχιστον 300 milligram του λιπαρού οξέος EPA και 200 milligram του λιπαρού οξέος DHA ανά κάψουλα. Πάρε τα δύο ώρες πριν την άσκηση. 

wefit.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου